Adriatische kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kleurrijk Piran

Adriatische kust,
Slovenië


Slovenië is een landje wat ontstaan is na het uit elkaar vallen van Joegoslavië en de bevolking doet heel erg zijn best om te laten zien dat Slovenië een heel goed vakantieland is. Ik kreeg er ook heel erg een Italië-gevoel aan de kust, doordat het daar mediterraan is, en stedenbouwkundig lijkt er ook op. In het noorden van Slovenië vond ik het heel Oostenrijks nog, en in het oosten is er weer een heel ander sfeer. Een heel klein landje met heel veel variatie! Ik wil er zeker nog een keer heen!

Piran vind ik zelf heel leuk. Het is heel gemoedelijk, en doordat er geen autoverkeer mogelijk is door de smalle, stijle straatjes krijg je helemaal een heerlijke rustige sfeer. Piran is een schiereilandje wat best een eind in zee steekt. Het is heel smal en er zijn behoorlijke hoogteverschillen. Op de foto kan je dat goed zien. Er staan ook nog eens veel leuke gebouwen, diverse kerken met totaal verschillende uitstraling en je hebt er goede restaurants vanwaar je prachtig uitkijkt op de ondergaande zon...
Ik zeg: DOEN! (maar niet met zijn allen tegelijk ;-) dan wordt het weer zo'n platgetrapt toeristenplaatsje dat zou zonde zijn)