zaovine-meer

Foto door Reisreporter agrotewal

In Servië vind je weinig toeristen, vooral door de politieke situatie in het land de laatste jaren. Op dit moment kleven er echter geen bijzondere risico's aan reizen naar Servië, alleen in Kosovo, dat sinds 2008 erkend wordt als onafhankelijke staat, is er spanning tussen verschillende bevolkingsgroepen. Het land heeft bovendien veel te bieden: geschiedenis, natuur, goed geconserveerde folklore, kunst en cultuur. Servië kent heel verschillende landschappen. Het noorden is vlak, de binnenlanden heuvel- of bergachtig. In deze gebieden liggen een hoop oude bossen, waterbronnen, bergriviertjes, beken en meren. Grote kans dat je niemand tegen komt, de natuur is totaal ongerept en dit is dus hét moment om het land te ontdekken.

Informatie over zaovine-meer

Beste foto's & tips van zaovine-meer

'1116985' door agrotewal '1116985' door agrotewal

Serviëzaovine-meer

Serviëzaovine-meer

Onontdekt Servië

agrotewal

Servië, het klinkt al bijzonder en dat is het zeker. Je kunt er ongestoord rondtoeren zonder te struikelen over de toeristen. Het land heeft veel natuurparken waar een handjevol mensen genieten van het moois, het is er ruig en groen in de zomer. Deze foto is gemaakt bij de dam van Zaovine in het Tara gebergte. De tocht naar dit kunstmatige meer is pittig, zeker voor onze camper. Smalle weggetjes, waarop je hoopt geen tegenliggers te ontmoeten, leiden ons de bergen in. Hoe anders is de werkelijkheid als we regelmatig de berm in moeten om een zware vrachtwagen met boomstammen te laten passeren. We hebben geen moment spijt van de moeizame tocht door de bergen als we het uitzicht zien vanaf de dam over een gedeelte van het meer. Je kunt rond het meer rijden, op verschillende plaatsen kun je het kristalheldere water in voor een verkoelende duik. Een paar pittoreske dorpen bieden de gelegenheid om iets te eten of te drinken. Wij hebben op de dam overnacht in onze camper, maar onderweg hebben we verschillende hotels en huisjes gezien die voor een gering bedrag een overnachting aanbieden. Het Tara gebergte is te vinden op zo'n 180 km ten zuidwesten van Belgrado.

'1114537' door agrotewal '1114537' door agrotewal

Serviëzaovine-meer

Serviëzaovine-meer

Een klein paradijsje.

agrotewal

Servië is een land wat nog niet ontdekt is door toeristen.. Zeker niet door mensen met een camper of eigen auto. En dat is een gemis, dit land heeft zelfs de verwende toerist veel te bieden. Er is ongelooflijk mooi natuurschoon, oude authentieke dorpen en gebouwen, vriendelijk mensen en nog heel erg betaalbaar. Het Zaovine-meer is ontstaan door een grote dam waar wij met de camper op hebben overnacht. Het is meer is schitterend maar de omliggende bergen zijn minstens zo mooi en vragen om ontdekt te worden. Het meer ligt bij het dorp Bajina Basta en de coordinaten zijn: N43.861468 E19.34859.

'1102956' door agrotewal '1102956' door agrotewal

Serviëzaovine-meer

Serviëzaovine-meer

Varen in de Dinarisch

agrotewal

Servie kent een nationale parken, wij hebben er voor gekozen om het NP Taragebergte te bezoeken. Het heeft me verrast, prachtige diepe kloven, mooie groene bergen, veel wandelpaden en mooie meren en rivieren. In het nationale park ligt een deel van het Tara gebergte en het Zvijezda gebergte ook wel Drinagebergte genoemd. Het Taragebergte ligt in de Dinarische Alpen. Door een stuwdam in de rivier de Drina is het Perucac Meer ontstaan.

Laat kaart zien