Uzice

'499174' door nevena '499174' door nevena

ServiëUzice

ServiëUzice

Djetinja Canyon

nevena

Rajski otoci - de beste plek voor een picknick, met het uitzicht op de kloof, de altijd koude Djetinja rivier, en de oude én nieuwe spoorlijn.

'535024' door konne000 '535024' door konne000

ServiëUzice

ServiëUzice

Nageslacht

konne000

Bij een wandeling langs de rivier de Zapadna Morava door een gorge tussen Cacak en Pozega, kwam ik dit op de toekomst gericht schouwspel tegen. Een parend stelletje Turkoois Blauwtjes, die er zeker van willen zijn dat hun geslacht/soort in stand blijft!

'1100264' door agrotewal '1100264' door agrotewal

ServiëUzice

ServiëUzice

Verrassend Servie

agrotewal

16 weken hebben we door Europa getrokken, van het Noorden in Noorwegen, tot het uiterste Zuiden in Griekenland. De grootste verrassing van deze reis met de camper was voor mij zeker Servie. De overweldigende natuur, de vriendelijke mensen en het bijna ontbreken van toeristen maakt het voor mij een ideale bestemming ver buiten de gebaande paden. Er zijn natuurparken, waar je ongestoord van de rust kunt genieten. Deze foto is gemaakt bij de dam van Zaovine in het Tara gebergte. De tocht naar dit kunstmatige meer is pittig, zeker voor onze camper. Smalle weggetjes, waarop je hoopt geen tegenliggers te ontmoeten, leiden ons de bergen in. Hoe anders is de werkelijkheid als we regelmatig de berm in moeten om een zware vrachtwagen met boomstammen te laten passeren. We hebben geen moment spijt van de moeizame tocht door de bergen als we het uitzicht zien vanaf de dam over een gedeelte van het meer. Je kunt rond het meer rijden, op verschillende plaatsen kun je het kristalheldere water in voor een verkoelende duik. Een paar pittoreske dorpen bieden de gelegenheid om iets te eten of te drinken. Wij hebben op de dam overnacht in onze camper, maar onderweg hebben we verschillende hotels en huisjes gezien die voor een gering bedrag een overnachting aanbieden. Het Tara gebergte is te vinden op zo'n 180 km ten zuidwesten van Belgrado.

'1106194' door agrotewal '1106194' door agrotewal

ServiëUzice

ServiëUzice

Dinarische Alpen

agrotewal

Nauwelijks toeristen, meren bossen en bergen. Het klinkt een beetje als Utopia en toch is het gewoon te vinden in Europa. En wel in Servie. Ik heb natuurlijk vroeger wel van de Dinarische Alpen gehoord, maar ik kon me er geen voorstelling bij maken. Na mijn reis door Servie weet ik inmiddels hoe mooi het daar is en nog onontdekt. Geen toerist te zien, wel wat vakantie gangers uit eigen land maar verder niemand. Midden in het Tara NP park is een meer gemaakt door een grote dam te plaatsen. Het is het meer van Zaovine en wij hadden het voorrecht om op deze dam te overnachten. Als er dan ook nog een mooie lucht verschijnt is mijn dag helemaal goed.