Novi Pazar

Foto door Reisreporter konne000

Encarnación is een stad in het uiterste zuidoosten van Paraguay. Het ligt ongeveer 235 km ten zuidoosten van de hoofdstad Asunción aan de grensrivier Rio Paraná, tegenover de grotere Argentijnse stad Posadas. Niet ver van de stad liggen de overblijfselen van de belangrijke jezuïetenkloostersTrinidad en Jesus.

Informatie over Novi Pazar

Beste foto's & tips van Novi Pazar

'544875' door konne000 '544875' door konne000

ServiëNovi Pazar

ServiëNovi Pazar

Klooster van Gradac

konne000

In Servië staat het echt vol met kloosters. Deze fraaie staat landinwaarts bij het plaatsje Raska. Koning Uros liet dit orthodoxe klooster bouwen voor zijn vrouw Helena d'Anjou en liet in de vallei allemaal bloemen planten. Heel romantisch! Helena werd hier ook begraven, maar later werd haar stoffelijk overschot in verband met e Ottomaanse overheersing ergens anders verstopt. Dat hebben ze zo goed gedaan, dat ze tot op de dag van vandaag nog niet is terug-gevonden. Binnen in het klooster kijk je je ogen uit, zo veel goed bewaarde fresco's als er zich daar bevinden. Schitterend!

'544884' door konne000 '544884' door konne000

ServiëNovi Pazar

ServiëNovi Pazar

Interieur klooster...

konne000

Liet ik op de vorige foto het klooster van Gradac van buiten zien, binnen was het zo waar nog indrukwekkender. Hier maar een klein stukje van het interieur. Meestal mag je in die kloosters (daar kregen we later nog veel mee te maken) de fresco's niet fotograferen. Hier was helemaal niemand en ik kon rustig m'n gang gaan! Geweldig!

Laat kaart zien