Fruska gora

De Fruska Gora is een laaggebergte in het noorden van Fruska gora. Het gebergte loopt parallel aan de Donau en heeft een kleine uitschieter in buurland Kroatië. De hoogste berg, de Crveni Cot, is 539 meter hoog. De Fruska Gora wordt door orthodoxe gelovigen als de derde heilige berg van de wereld beschouwd, na de Sinaïberg en de berg Athos.

Informatie over Fruska gora

Beste foto's & tips van Fruska gora

'522817' door RonMessing '522817' door RonMessing

ServiëFruska gora

ServiëFruska gora

Vreemde eend in de...

RonMessing

In het prachtige gebied net onder Novi Sad in Servie bezochten we een van de vele Servisch-Orthodoxe kloosters. We waren nog niet in de tuin toen er wat geronk hoorden en deze, in de tussentijd 90 jaar oude Rolls-Royce, pardoes de tuin in kwam gereden en parkeerde... De blijkbaar Nederlandse eigenaar had de hele route van 80.000 kilometer die ze met deze Phantom 1 uit 1926 hadden gereden rondom op de wagen uitgetekend, nog nooit zoiets gezien. Met een verbruik van 1 op 5 voor deze 8 liter 6-cylinder was het niet echt de goedkoopste manier om dit "ritje" te maken. Nog geen 2 weken later werd de Servische oorlogsmisdadiger Hadzic in dit gebied opgepakt. Hij had waarschijnlijk gebruik gemaakt van 1 of meerdere kloosters om uit handen van het Internationale strafhof te blijven...

'530726' door RonMessing '530726' door RonMessing

ServiëFruska gora

ServiëFruska gora

Bielszonder

RonMessing

Tijdens onze rondreis door Servie/Monte-Negro-Croatie kon je in Mokra Gora (Servie) met een historische trein een ritje maken. Leuk om te zien dat ze zo;n oud materieel nog in werkende conditie kunnen houden en het ritje mag misschien niet zo spectaculair zijn, het landschap is dat zeker wel. Iemand moet en tijd en bielzen genoeg hebben gehad, om dit "kunstwerkje" in elkaar te zetten.

Laat kaart zien