Zaovine-meer

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Onontdekt Servië

Zaovine-meer,
Servië


Servië, het klinkt al bijzonder en dat is het zeker. Je kunt er ongestoord rondtoeren zonder te struikelen over de toeristen. Het land heeft veel natuurparken waar een handjevol mensen genieten van het moois, het is er ruig en groen in de zomer.

Deze foto is gemaakt bij de dam van Zaovine in het Tara gebergte. De tocht naar dit kunstmatige meer is pittig, zeker voor onze camper. Smalle weggetjes, waarop je hoopt geen tegenliggers te ontmoeten, leiden ons de bergen in. Hoe anders is de werkelijkheid als we regelmatig de berm in moeten om een zware vrachtwagen met boomstammen te laten passeren. We hebben geen moment spijt van de moeizame tocht door de bergen als we het
uitzicht zien vanaf de dam over een gedeelte van het meer. Je kunt rond het meer rijden, op verschillende plaatsen kun je het kristalheldere water in voor een verkoelende duik. Een paar pittoreske dorpen bieden de gelegenheid om iets te eten of te drinken. Wij hebben op de dam overnacht in onze camper, maar onderweg hebben we verschillende hotels en huisjes gezien die voor een gering bedrag een overnachting aanbieden. Het Tara gebergte is te vinden op zo'n 180 km ten zuidwesten van Belgrado.