Servië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Tour de Karadzic

Gepubliceerd: 30 jul 2008 0
Toeristen die willen bekijken waar Radovan Karadzic zich al die tijd heeft verschranst, kunnen een tour boeken bij een touroperator in Belgrado. Een gids leidt geïnteresseerden langs de favoriete kroeg en supermarkt van de voormalig Bosnisch-Servische president.
Door: evanruiten
De tocht voert de toeristen door het deel van Belgrado waar Karadzic woonde en laat de winkel zien waar hij zijn mineraalwater en 'kloosterbrood' kocht. Daarna kan een drankje worden gedronken in Luda kuca (Gekkenhuis), de favoriete kroeg van Karadzic. Een hapje eten kan bij de restaurants waar de vermeende oorlogsmisdadiger pizza's en pannenkoeken at.

Grote belangstelling
Hoogtepunt van de rondleiding is een tochtje in bus 78, de lijn waarop Karadzic werd aangehouden. Na afloop kunnen de deelnemers oude edities van het tijdschrift Healthy Life kopen, waarin Karadzic onder zijn alias publiceerde. Volgens organisator Vekol-Tours is de belangstelling voor de rondleiding uitermate groot.

Karadzic in Scheveningen
Karadzic wordt verantwoordelijk gehouden voor het grootste bloedbad in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. Vanochtend is hij aangekomen in de VN-gevangenis in Scheveningen. Hij moet voor het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag terecht staan en moet zich onder meer verantwoorden voor de genocide in Srebrenica.

Twaalf jaar op de vlucht
De voormalig leider werd op 21 juli gearresteerd. Hij wist twaalf jaar lang uit handen van de politie te blijven. Al die jaren ging Karadzic door het leven als de alternatieve genezer Dragan Dabic. Hij was met zijn lange haar, baard en bril onherkenbaar.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Zwijmel weg bij deze 7 inspirerende reisfilms

De wereld zit op slot en als reiziger kun je voorlopig alleen maar dromen van verre bestemmingen. Daarom vroegen we bekende bloggers, Instagrammers en ondernemers uit de reiswereld naar hun favoriete korte reisfilms. Trek een uurtje uit en droom weg – gewoon vanuit je luie stoel.

De wereld zit op slot en als reiziger kun je voorlopig alleen maar dromen van verre bestemmingen. Daarom vroegen we bekende bloggers, Instagrammers en...