Zuid Rusland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Rusland image

Zuid Rusland

Zuid Rusland
Rusland
Smilingfred

Rusland Astrachan Nieuwjaarsfeest deel 1

Nieuwjaarsfeest en meer cultuur in Rusland, deel 1
"FRED VORSTENBOSCH IN ASTRAKAHN RUSLAND
JULIA HAAR VERHAAL.

Als vrijwilliger en als toerisme expert reis ik naar verschillende landen, welke ik gratis assisteer met mijn informatie.
Mei 2006 was ik in Astrakahn, gelegen tegen de uitlopers van de Wolga Delta in Rusland.
Hierover heb ik een reisverhaal geschreven hoe ik het ervaren had om daar te zijn.

Gedurende mijn verblijf had ik twee vertaalsters die mijn seminars vertaalde vanuit het Engels naar het Russisch.
Aan beiden, te weten Julia en Alina, heb ik gevraagd iets te schrijven over hun cultuur, met als doel ons te laten weten, hoe mensen leven, ervaren en genieten in hun oude stad.
Eerder heeft U het verhaal over Alina kunnen lezen.

Nu is het de beurt aan Julia, een jonge studente Engels en Duits aan de Universiteit van Astrakahn, die in het afstudeerjaar toen zat en nu Cum Lude geslaagd is in de talen Engels en Duits..
Om niet afhankelijk te zijn van de portemonnee van haar ouders, geeft Julia Engelse les aan dezelfde Universiteit waar ze afstudeerde.
Nu is Julia naast haar job ook nog bezig met een doctoraalstudie, alwaar ik aanneem dat Julia weer met hoge cijfers in zal slagen, of inmiddels daarin geslaagd is
Kortom Julia is een doorzetter.
Nu zou u kunnen denken dat zo'n studiebol een geweldig salaris zal verdienen. Ik ken haar salaris en kan U melden dat U waarschijnlijk hiervoor niet gaat werken. De salarissen voor leraren zijn bijzonder laag te noemen..
Ook doet Julia vertaal werkzaamheden en dat is toch niet zo eenvoudig. Vandaag treed Julia op als vertaalster voor een toerisme expert en morgen iemand uit de glastuinbouw of voor iemand met een andere achtergrond. Dus niet zo eenvoudig.
Julia woont bij haar ouders in en is erg verliefd op Sasha, haar vriendje, die onlangs nog in Moskou een curcus ging doen.
Sasha werkt als ingenieur bij een technisch bedrijf en bezoekt van tijd tot tijd Oostenrijk en Duitsland voor zijn werk, alhoewel hij geen Duits spreekt.
Ze hebben een nieuw flat gekocht en deze zal klaar zijn in October 2008.
Op mijn vraag aan Julia of ze dan gaan trouwen, komt ze met een ontkennend antwoord.
Ze gaan trouwen in de zomer (2009?) wanneer het decor welke ze zich voorgesteld heeft, (bloemen, mooi weer) perfect voor trouwen is. In tussentijd kunnen ze nog verder sparene voor hun uitzet.
Voor jongeren in Astrakahn is het niet alleen winkelen. Ze weten dat je iets kunt bereiken door te studeren.

Hieronder is Julia haar verhaal. Geniet ervan in deel 2.