Soezdal vaccinatie

Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

Informatie over Soezdal

Beste foto's & tips van Soezdal

'526129' door corriedewinter '526129' door corriedewinter

RuslandSoezdal

RuslandSoezdal

Voorjaar op het...pla

corriedewinter

Suzdal is een versterkt stadje uit de tiende eeuw dat ten noordoosten van Moskou ligt. Het ligt op de z.g, Gouden Ring, waar veel plaatsen met een rijke cultuur en bijzondere kerken en kloosters liggen. In Suzdal wordt traditioneel gebouwd en nieuwe huizen mogen niet hoger dan twee verdiepingen zijn. Deze foto maakte ik even buiten Suzdal, waar je meteen op het platteland bent. De wegen zijn paden, de huizen eeuwenoud. Het is vroeg in het voorjaar, de bloesem staat op het punt uit te komen. De dames nemen het er even van. Heerlijk dat de kou voorbij is!

'526230' door corriedewinter '526230' door corriedewinter

RuslandSoezdal

RuslandSoezdal

Suzdal, een levend(ig

corriedewinter

Soezdal, al in 1200 genoemd, ligt 30 km ten noorden van Vladimir, op een hoge oever van het riviertje Kamenka. Wij lopen vroeg in het voorjaar door de velden in de richting van het stadje en dan vallen meteen de witte muren van de vele kerken op. Achter de oude omwalling van het kremlin zie je twee bijzondere kerken. De witte Rozjdestvenski sobor, gesticht in 1220, met zijn blauwe koepels met gouden sterren valt meteen op; het is het enige gebouw in Soezdal dat de Tataarse invasie van 1238 heeft overleefd. De houten Nikolskaja kerk enkele meters verderop is niet zo oud (18e eeuw) en is afkomstig uit Glotovo, een dorpje in de omgeving. Je kunt er vrij rondkijken. Achter de bomen vind je van de residentie van de aartsbisschop nog het kerkje bij de eetzaal met een enkele zuil en een galerij rondom. In de vroegere verblijven van monniken en de aartsbisschop is een interessant museum over de geschiedenis van Soezdal gevestigd. In Soezdal vind je ook de mooi gekleurde houten huizen waar mijn drie matruska's van de vorige foto wonen. De bouw is aan regels gebonden; zo mogen de huizen niet hoger dan twee verdiepingen zijn. Ga zeker eens naar de Handelsarcaden op Torgovaja Plosjtsjad. Daar verkopen de dames hun zelfgekweekte groente en ingemaakte augurken en uien. Er ontstond grote hilariteit toen wij een paar pakjes bietenzaad kochten om later van de oogst de beroemde borsjt (koude of warme bietensoep) te maken.

'550263' door corriedewinter '550263' door corriedewinter

RuslandSoezdal

RuslandSoezdal

Naar het kremlin van.

corriedewinter

Ten noordoosten van Moskou bezoeken we een aantal stadjes, die op de z.g. Gouden Ring liggen. Stadjes met een rijke cultuur en veel bijzondere kerken en kloosters. Hier zie je het Euthymiusklooster van Suzdal, een versterkte stad uit de tiende eeuw. Wij lopen vroeg in het voorjaar langs door de velden in de richting van het stadje dat hoog op de oever van het riviertje Kamenka ligt. De bomen hebben lichtgroene blaadjes en er schijnt een vriendelijk zonnetje. Op het bruggetje bekijkt een visser de jongen die met zijn nieuwe brommer aan het crossen is. Rechtsboven moeten we langs de muur van het Euthymiusklooster lopen om in het stadje te komen. Ons hotel, een voormalig vakantieoord van de partij, ligt een paar kilometer achter ons. We zien alleen maar Russische toeristen.

Laat kaart zien