Sint Petersburg reisblogs

Motortrip #2 van Alkmaar naar St. Petersburg en vice versa

RonZ was er (tot 02 jun 2011) Gepost op 12 sep 110 reacties

Afgelopen 25 mei op de motor naar Sint Petersburg gereden. Via Berlijn waar we 2 nachten zijn gebleven om de stad te bezoeken, naar Gdansk gereden. Deze stad heeft één van de mooiste oude binnensteden, ontstaan door de handel met onder meer Holland. De stad heeft zelfs een "Amsterdamse straat". Hier vindt je prachtige oude huizen met bordes zoals in Amsterdam langs de grachten te zien. Het uitgaansleven en goede restaurants vindt je op het plein midden in de stad.
Vanuit Gdansk door het merengebied in Noord Polen naar Gizycko gereden.
Onderweg het beroemde Eblag Kanaal aangedaan. Dit kanaal is bekend om zijn overhalen met een wagon op een rails. Deze wordt door middel van waterkracht omhoog/omlaag getrokken om schepen over te zetten. Ontwerp van een Nederlands ingenieur.
In Noordoost Polen het beroemde bunkercomplex Wolfsschanze bekeken. Het oorspronkelijk complex bedroeg ca. 90 gebouwen. Hiervan staan er nog ca. 20 van over eind. De meeste zijn opgeblazen bij het terugtrekken van Duitsland uit Rusland. Hier is ook de aanslag op Hitler gepleegd door één van zijn officieren. Doordat het in de bossen ligt is het vanaf de weg niet te zien. Wel erg indrukwekkend om te zien.
Op weg naar Riga door Litouwen gereden langs de Kruisheuvel, met ontelbare kruizen en Mariabeelden.
In Riga, één nacht geweest, 's avonds nog even een rondje door het centrum gelopen. Zeer grote gebouwen, vond het centrum niet echt de moeite waard.
De volgende dag doorgereden naar Tallinn, Estland. Deze stad is vrijwel rondom van een middeleeuwse muur voorzien van ca. 13 torens. Hier en daar kun je nog over de muur lopen (aanrader). De binnenstad heeft een zeer gemoedelijke sfeer en voorzien van heerlijke restaurants en pubs. De oude gebouwen en straatjes zijn allemaal fotogeniek.
Van Tallinn naar Sint Petersburg via Narva gereden. Bij Narva de grens over. Na 4 checkpoints ben je na ca. 3 uur over de grens in Rusland. Tevens is het dan een uur later (tijdgrens). Vanaf de grens ca. 160km naar Sint Petersburg over allemaal asfaltwegen. Alleen hier en daar flinke kuilen in het wegdek, voor de rest prima te rijden.
Zorg in Sint Petersburg voor een plattegrond (tip fotografeer een plattegrond op je GSM of IPOD), want alles is Russisch en dus niet leesbaar voor de gemiddelde bezoeker. De stad leeft en bruist als een Metropol, je hebt ontzettend veel goede en lekkere restaurants, bars en koffiecorners om iets te kunnen nemen. De benzineprijs is hier ca. 70ct/liter.
Hier twee nachten verbleven in Graffiti Hostel, geen aanrader. Slechte sanitaire voorzieningen en toch best wel een stuk lopen vanaf het centrum (ca. 3 km.)
Sint Petersburg is een zeer grote stad met een mooi oud centrum. Prachtige kanalen door de stad naar Amsterdams voorbeeld.
Aanrader; Ga het fort bekijken aan de overkant van het water bij het Hermitage. Hier staat ook de kerk met het mausoleum van Peter de Grote. Bij mooi weer liggen hier de stedelingen te zonnen aan de oever van de rivier op zandstranden en op de keien.
Via Helsinki zijn wij met de boot terug naar Duitsland gegaan.
In Helsinki hebben we niet alles gezien. Eigenlijk alleen het openluchtmuseum op het eiland Seurasaari.
Hier staan allerlei gebouwen vanuit geheel Finland, in een prachtige natuur.

RonZ Positie 27467 (0 p.) Lid sinds 11-09-2011 Foto's en tips: 20 Blogs: 2 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De "Amsterdamse" straat in Gdansk
blogfoto nr. 2
Stadsmuur in Tallinn
blogfoto nr. 3
Orthodoxse kerk in Sint Petersburg
blogfoto nr. 4
300 jaar oud gebouw op Seurasaari
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Motortrip #1 door Noorwegen en Zweden
0 0
Gepost op 12 september
Noorwegen Jotunheimen NP

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.