Sint Petersburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sint Petersburg image

Sint Petersburg

Sint Petersburg
Rusland
Wampie

Reis, hotel en St. Petersburg

We zijn nu lekker in het hotel in St. Petersburg. Het hotel is genaamd: Hotel Dostoevsky. Als je voor het hotel staat lijkt het vrij klein, maar schijn bedriegt. Het is groter dan dat je denkt. We hebben het nog niet goed bekeken, want er zit o.a. een fitniss-centrum in e.d. Dus daar kom ik nog later op terug.

De reis vannacht ging bijna zonder problemen. Pff!! Wat een nacht! Ik heb geen oog dicht gedaan. Bah! Dan hadden we ook nog drie Russische meiden voor onze neus, die erg luidruchtig en dronken waren. Daar heb ik zo'n een hekel aan. Dat je is een keer dronken bent kan iedereen overkomen, maar dit was echt niet normaal. Ze waren al een paar keer gewaarschuwd en dan nog doorgaan ook. We kregen eten en konden kiezen tussen pasta of vis. Natuurlijk ben ik voor pasta gegaan, maar het was niet lekker. Het was zelfs erg zout. Bij de tweede vlucht kregen een ontbijt met cake-jes en een soort pasteitje met appelsap. Dat was ook niet lekker, behalve de appelsap. Toen we in St. Petersburg aankwamen hadden we onze koffers al snel en hadden we ook snel een taxi.

Bij het hotel aangekomen rond 9.15 uur en gebroken, kwamen er achter dat we niet onze kamer op konden. Daar ging onze slaap, die we graag in wouden halen!!! Maar goed! Wie zijn wij? We mochten er pas om 14.00 uur op. Bah!!! Maar uiteindelijk mochten we 13.15 uur lokale tijd erin. Dus dat werd lekker slapen een paar uurtjes. Na ongeveer twee uurtjes gingen we weer St. Petersburg in. Er was een één of andere festival aan de gang met bandjes e.d. Dat was wel grappig om even te zien en mee te maken. We hebben even een ijsje genomen en toen verder gegaan.

Morgen misschien naar de Hermitage. Even kijken of dat gaat lukken, naar denk het wel. O ja en vandaag in een Russisch Ortedoxe kerkje tegenover het hotel geweest. Dat was erg mooi. Jammer dat je binnen niet mocht fotograferen. Daar hingen echt mooie iconen. Poeh, hé! Wat mooi! Natuurlijk wel de buitenkant gefotografeerd. Dat moest ik even vastleggen.

Groetjes,

Wendy