Sint Petersburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sint Petersburg image

Sint Petersburg

Sint Petersburg
Rusland
Wampie

Cultuurreis in St. Petersburg en Moskou

Eind mei, begin juni 2011 ga ik eindelijk naar Rusland. Hier wou ik a heel graag naar toe en met name naar Sint Petersburg. Ik heb er veel over gelezen en documentaires over gezien. Nu ga ik bijna twee weken naar St. Petersburg en drie dagen naar Moskou. Ik wil er heel veel zien en fotograferen. Bijna alles is geregeld, behalve mijn visum nog niet. Dit kan pas 6 weken van te voren en dan ben ik mijn paspoort ook voor die periode kwijt. Helaas! Liever niet, maar als het niet anders kan.

Als ik in Sint Petersburg ben, dan wil ik zeker de Hermitage, de Petrus Paulusvesting en de bronzen ruiter te bezoeken. Ik heb al het één en ander uitgezocht wat ik graag wil zien enop een rijtje gezet. Ik ben benieuwd hoe het in Rusland is, want het is een land waar je niet zomaar naar toe gaat en niet zomaar in of uit komt. Wat ik als een opstakel zie is natuurlijk de taal. Het is niet te lezen en bijna niet uit te spreken.

In Sint Petersburg heb ik een hotel wat in het centrum zit. Het is hotel Dostoevsky en in Moskou heb ik hotel Cosmos. Er rest mij de komende tijd veel te lezen over deze twee steden en dingen op te schrijven van wat ik graag wil zien e.d. en natuurlijk veel voorbereiding voor de reis. Ik denk dat het een reis word van mijn leven. Het word vast en zeker een cultuurreis om nooit te vergeten.

Ik kom vast en zeker nog met meer blogs over de voorbereidingen e.d. Als iemand nog tips heeft, dan zijn die zeker welkom.

Groetjes,
Wendy Hekman