Sint Petersburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Catharinepaleis hotspot!

Sint Petersburg,
Rusland


Sint-Petersburg wordt ook wel het culturele hart van Rusland genoemd.Na een bezoek aan de hermitage kan het Catharinapaleis niet ontbreken. Met de bus rijden we naar het paleis en als we de bus uitstappen zien we al enorme grote groepen Aziaten arriveren. Helaas...dat wordt wachten.
Gelukkig gaat het zonnetje zowaar steeds feller schijnen, dus even wachten is niet erg. En dat terwijl we in sneeuwbuien aankwamen! April doet wat hij wil, ook hier in Rusland. Het paleis blijkt enorm veel pracht en praal, gouden schilderijen en een parketvloer van wel 325 meter lang. Het paleis heeft óók de grootste balzaal van Europa.

Het Catharinapaleis was de thuisbasis voor de Russische tsarina Catharina de Grote. Zij verbleef hier gedurende de zomermaanden. Althans, dat was de bedoeling. In de praktijk bleek dat de Russische tsarina slechts enkele keren van het paleis gebruik heeft gemaakt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep haar paleis enorme schade op, waardoor een groot deel verwoest raakte. De restauratie kostte miljoenen euro’s en pas na dertig jaar was het Catharinapaleis helemaal hersteld. Het paleis is nu opengesteld voor publiek en is een van de meest bezochte plekken van Sint-Petersburg.

En zo druk het in het paleis was ,met Aziaten ,zo rustig kun je wandelen in de paleistuinen. We kunnen, op deze 4e april in 2018 zelfs onze jassen uitdoen, want het wordt zo'n 20 graden. Een aanrader dus als je dit paleis bezoekt. Wandel door de tuinen en neem er de tijd voor , want het is hier prachtig.