Sint Petersburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sint Petersburg image

Sint Petersburg

Sint Petersburg
Rusland
Fotografiewhekman

Hermitage

Wat is dat mooi!! De Hermitage (1764) aan de Paleiskade. Wauw!! Het was een droom, die uit kwam voor me. Ik kende het alleen van boeken en documentaires van de televisie. In het echt is het veel mooier en indrukwekkender. Vooral de St. Joriszaal met monolitische zuilen en muren, die bekleed zijn met Italiaans Carrara-marmer. Ook de hoofdtrap is geweldig. Dit is echt een meesterwerk. De Gotische Bibliotheek in de westvleugel is aan de burgerlijke levensstijl van Tsaar Nicolaas II aangepast. Je kan er bijna geen voorstelling van maken hoe ze hier hebben kunnen leven

De Hermitage bestaat al uit de tijd dat Tsarina Catharina de Grote (1729 - 1796) nog leefde en haar aangekocht collecties moesten natuurlijk ergens ondergebracht worden. De totale collectie bestaat ongeveer uit 3 miljoen stukken en is in 2,5 eeuw verzameld. Gelukkig zijn dze collecties bewaard gebleven en kunnen we op de dag van vandaag r nog van genieten.

Als je ooit van plan bent om naar Sint-Petersburg te gaan, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan deze Hermitage. Niet alleen voor uitgebreide kunstcollecties, maar ook voor het gebouw. Het heeft erg indrukwekkende ruimte en allemaal zo verschillend.