Sint Petersburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sint Petersburg image

Sint Petersburg

Sint Petersburg
Rusland
Wampie

De eerste dagen in St. Petersburg

Vrijdag 27 en zaterdag 28 mei 2011

Eindelijk was het dan zover! Vandaag gingen we dan naar Rusland afreizen, maar we moesten nog wel wachten totdat we naar Schiphol konden gaan! Ik moet zeggen als je zo'n hele dag moet wachten totdat je eindelijk mag gaan, duurt erg lang. Bah! We vlogen pas om 23.30 uur 's avonds. Gelukig waren we op bijtijds op Schiphol en hoefden we niet lang te wachten totdat we aan boord mochten.

We vlogen met Aeroflot, dat is een Russische maatschappij. Met het opstijgen leek ik net een klein kind, want vond het zo geweldig. Zodra we in de lucht waren kregen we wat drinken. We namen maar een rood wijntje, ookal waren we al erg moe. Ik kon toch niet slapen en vond het erg spannend! Na een half uurtje kregen we eten. Je kon kiezen uit vis of pasta. Ik rook de vis al van heinde en verre en dacht: "Ooh, neeh!!!!" Ik lus nl. geen vis en wist toen nog niet dat je kon kiezen uit vis of pasta. Toen er gevraagd werd wat je wou zei ik meteen al dat ik de pasta wou. We kregen ook weer wat drinken erbij, dus dat werd wederom weer een rood wijntje. Het was een Russisch wijntje en het smaakte niet gek.

Inmiddels was het al ver na 00.00 uur, maar dat maak niet uit. Rond 05.00 uur, Russische tijd, kwamen we aan in Moskou, dus dat betekend dat we maar een kleine twee uur de tijd hadden om de bagage op te halen, weer in moesten checken, onze bagage weer in moesten leveren, door de duoane en de gate konden gaan zoeken. Gelukkig hadden we alles zo gevonden en zaten we te wachten totdat we de volgende vliegtuig in konden gaan. We waren in iedergeval al in Rusland en nu echt op weg naar St. Petersburg. Om 07.00 uur, plaatselijke tijd, zaten we weer in de lucht, richting onze eindbestemming. Gelukkig was het niet zover. Het was maar een uurtje vliegen.

Eindelijk aangekomen in St. Petersburg konden we naar het hotel, Hotel Dostoevsky . We waren al ruim 27 uur op en dachten eindelijk even te kunnen slapen, maar helaas. We mochten nog niet de kamer op, dus dat werd een tentje opzoeken en wachten totdat het 14.00 uur werd. Het was inmiddels 9.15 uur en zaten in een tentje met wat eten en een biertje. Toen we eindelijk in onze kamer konden hebben we dan ook goed uit kunnen rusten. 's Avonds zijn we nog even de straat opgegaan, omdat er een festival was i.v.m. de Herdenkingvan de stichting van de stad. Daarna zijn we terug gegaan naar het hotel en hebben we nog wat gedronken en zijn we gaan slapen.

Je kan de foto's bekijken, van deze dag, via de link:

St. Petersburg (Oypo) 28 mei 2011.

Zondag 29 mei 2011
Vandaag zijn we naar de Hermitage geweest. Pff, wat een groot gebouw!!! Gelukkig wist ik een beetje wat ik wou zien en grotendeels heb ik dat gezien. Ik vond het ook fijn dat we mochten fotograferen.

De Hermitage was voorheen de Winterpaleis van de romanov-familie. Het is gebouwd voor tsarina Elisabeth. Het is door Bartolomeo Rastrelli (1700 - 1771) grootste prestatie. Rastrelli was een Italiaanse Architect, die in en heeft o.a. ook het Smolky-Klooster ontworpen en was hofarchitect van de Romanovs.

Met meer dan 1000 tellende zalen en vertrekken zijn er maar 350 voor de bezoekers te bezichtigen. Al komen de meeste mensen voor de enorme kunstschatten, die natuurlijk ook erg mooi zijn, kwamen wij merendeel voor het gebouw, zalen en staatsievertrekken. De kunstschatten bestaan o.a. uit gebruikte meubilair en diverse gebruiksvoorwerpen van de familie Romanov, Prehistorische kunst, Klassieke Kunst, Oosterse Kunst. Kunst uit Rusland, Italië, Spanje, België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland. Er is ook nog kunst uit de 19de en 20ste eeuw.

Het was uiteindelijk tsarina Catharina de Grote die de beste en grootste collecties uit West Europa aanschafte. Deze kunstschatten werden tussen 1764 en 1774 aangekocht. Nu is de Hermitage niet alleen de grootste, maar ook de mooiste, museum ter wereld. Al vanaf 1852 werd de Grote Hermitage opengesteld voor publiek en dit onder bewindt van Nicolaas 1ste. Tussen 1918 en 1939 werd het Winterpaleis geleidelijk bij de Hermitage toegevoegd. Ik heb echt met open mond in de Hermitage rond gelopen. 'k Vond het echt zo mooi al die pacht en praal.

Na de gehele dag in de Hermitage te hebben gelopen besloten een tochtje te maken over de rivier die Neva is genoemd. Dit boottripje was ongeveer een uur. We hebben vanaf de boot foto's gemaakt van o.a. de Hermitage, Petrus- en Paulusvesting en Izaakkathedraal. Hierna zijn we wat gaan eten in een Spaans Restaurant in de Nevski Prospekt. Daar hebben we heerlijk gegeten en zijn we daarna teruggegaan naar het hotel, want die was zo wat om de hoek.

Je kan de foto's bekijken, van deze dag, via de link:

St. Petersburg (Oypo) 29 mei 2011.