Sint Petersburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sint Petersburg image

Sint Petersburg

Sint Petersburg
Rusland
Wampie

Internet, bezienswaardigheden, hotel e.d.

Jammer genoeg geen internet in het hotel. Dus zit nu in een koffie/lunchzaakje vlakbij het hotel waar ze Wifi hebben. Eindelijk! Ik had het ookal bij Mc Donalds geprobeerd, maar dat was tevergeefs. Al erg veel gezien, nl.:

- de Hermiitage,
- Izaakkatedraal,
- Petrus Paulus Katedraal (Petrus Paulus Vesting),
- Peterhof,
- Kazaankathedraal,
- Vladimirskykathedraal,
- de Bronzenruiter,
- Kerk van de Opstanding van het bloed,
- Rondvaart op de Neva
- en nog veel meer.

De bezienswaardigheden zijn echt de moeite waard om ze te bezoeken, maar kijk uit. Je moet voor het raarste ding al entree-geld betalen.

Het hotel! Ja, wat zal ik daar van zeggen. In de reisgids word aangeven dat het een 3 sterren hotel is, maar dat is geheel verre van dat. De kamers zijn voor onze begrippen schoon. Je kan er gelukkig douchen, maar het ontbijt is echt waardeloos. De receptie-medewerkers proberen je informatie te geven, maar die informatie klopt niet met wat ze zeggen. Het hotel is meer voor mensen die in groepsverband reizen, dan individueel. Wat wel een voordeel is, is dat het in het centrum ligt en dat je zo bij de bus bent.

De mensen in St. Petersburg zijn over het algemeen erg stug. Niet veel mensen spreken engels, maar proberen je wel te helpen. Het eten is niet wat we gewend zijn en ook niet echt aantebevelen, terwijl bijvoorbeeld een Spaans restaurant aan de Nevski Prospekt is wel goed is, maar vrij prijzig. Je moet het Russische eten wel proberen anders weet je het niet.

Als je met de bus reis, dan lach je je helemaal kapot om hoeveel het kost. Het kost 21 roebel en dat staat voor ongeveer € 0,75 en dat is voor één persoon. Het is erg primitief, maar je ziet wel veel van de stad. De metro daarin tegen, vind ik, niet echt een veilig manier om mee te reizen. Maar wel een must om te doen. Kijk uit voor zakkenrollers!

St. Petersburg is een grootte stad met veel bezienswaardigheden. Voor veel dingen kan je beter de bus of de metro pakken. Dat is wel de snelste manier om mee te reizen.

Binnenkort meer!!

Groetjes,
Wendy