Zo goed als af: Europa’s hóógste wolkenkrabber image

Zo goed als af: Europa’s hóógste wolkenkrabber

Voor een waanzinnig stadspanorama hóéf je binnenkort niet meer naar steden als New York of Shanghai. Bekijk hier alvast de beelden van Europa’s hoogste wolkenkrabber.


Hier wil jij toch óók heen?! (Foto: © Laktha Center)

Het Lakhta Center in St. Petersburg – met zijn 462 meter de hóógste wolkenkrabber van Europa – is bijna af. Het gebouw, dat ook nog eens ’s werelds noordelijkst gelegen wolkenkrabber is, zal vanaf eind 2019 dienst gaan doen als hoofdkwartier van gasconcern Gazprom. Voorheen lag Europa’s hoogste gebouw (Federation Tower, 374 meter) in Moskou. Het gave aan het ontwerp van het Lakhta Center is dat hij vanaf zijn voet een volle negentig graden draait. En hij behoort ten slotte óók nog eens tot de twintig hoogste gebouwen van de wereld. 

Zo geniet jij ervan

Voor ons reizigers wacht er een traktatie op de 87ste verdieping: een observatiedek met restaurant én panoramisch uitzicht over de Golf van Finland. De wolkenkrabber dankt zijn naam aan Lakhta, een gebied dat dus aan het water en op acht kilometer ten noordwesten van het centrum van St. Petersburg ligt. Er verrijst ook nog een wetenschapsmuseum met een planetarium. Bekijk hier de eerste 360 gradenvideo én beelden. 

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversenNiet slechte hè? (Foto's: © Laktha Center)