Siberie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Siberie image

Baikal meer

Siberie
Rusland
Dcbrouwer

Baikal meer

Na een korte vlucht kwamen we aan in Moskou waar we, tot onze grote verbazing, snel door de paspoort controle heen waren. Toen we ook onze tas hadden konden we weer inchecken voor onze volgende vlucht 5,5 uur later. We hadden een baretje gevonden waar we wat konden drinken en tegelijk over de startbaan uit konden kijken. We dachten we zitten nu in Moskou, in onze t-shirts, dus moeten we ook iets typisch Russisch drinken maar geen wodka dus zijn we maar aan de Grolsch gegaan. Ze waren zo blij dat iemand dat eindelijk kocht dat we er een glas bij cadeau kregen en een kraslot.
De vlucht naar Irkutsk was er lang en saai. Toen ik ging zitten zat ik al met mijn knieën tegen de stoel voor me, maar toen die man voor me ook nog de stoel naar achteren deed kon ik helemaal niet meer zitten. Dus ik steeds maar weer wat heen en weer lopen, of naar de wc. De wc deur zat half los en ook het haakje waar je de deur mee dicht doet was erg gammel, maar gelukkig was S7 de meest betrouwbare en hebben ze de meest moderne vloot van alle Russische luchtvaart maatschappijen. kan je nagaan als je met een andere zou vliegen.
 
Eenmaal in Irkutsk was het een graatje of -34 en als je dan na gaat dat we de hele weg in het vliegtuig in onze t-shirts hebben gezeten, en zelfs toen had ik het nog warm, dan is dat verschil best groot. Na een spannend  "taxi" rit bij zomaar een Rus in de auto kwamen we aan bij het bus station. Hier konden we nog net in een mini-van, volgens de bestuurder ten miste, voor mijn gevoel zat die vol. gelukkig was de rit maar 7 uur en konden we niet uit het raam kijken omdat alles was bevroren. Het scheelde wel dat we wel 2 keer zijn gestopt zodat je nog een beetje kon bewegen. Rond 5 uur waren we er dan eindelijk, was het niet voor die lekke band die we hadden gehad dan hadden we nog net de zons ondergang kunnen zien, maar nu waren we net op tijd voor het eten. Bij de prijs van de overnachting zit al het eten bij in. Een van mijn lievelings eten is vis het kwam dus mooi uit dat het Baikal meer bekent staat on zijn Omhul vis, een vis die alleen hier leeft, die kregen we dan ook 2 keer per dag, het eten was wel erg veel en uit gebreid alleen jammer van die vis.
 
De volgende dag hebben we met alle toeristen op het eiland een tour naar het noorden van het eiland gedaan. Wat erg gaaf was we zijn een paar keer vast komen te zitten en ook kwamen we alle bergen niet op met ons busje maar er was niks maar dan ook niks wat onze chauffeur tegen kon houden, hij vertelde heel veel over van alles maar dan wel in het Russisch wat niemand van onze groep verstond. Bij een berg heeft het ons 1 uur geduurd voor dat we er over waren, iedereen dacht dat zal wel de enige weg terug naar het dorp zijn, maar nee nadat we gestopt waren bij een uitkijk punt gingen we de zelfde weg weer terug. We hebben er wel veel lol om gehad want dan moesten we weer uit stappen en door sneeuw dat tot je knieën kwam om hoog lopen, daar wachten of het nu wel lukte om met de bus omhoog te komen, dit lukte niet wij weer naar beneden en iets verder op weer het zelfde.
De andere 2 dagen op Olkhon eiland hebben we wat rond gelopen de éne dag naar het noorden de andere dag naar het zuiden. Onder weg zie je ijs in alle vormen en maten wat eindeloos veel mogelijkheden voor foto maken geeft wat we dan ook gedaan hebben.
Waar we sliepen kon je ook gratis gebruik maken van de banja ( de Russische sauna ) wat we elke avond dan ook gedaan hebben. Na het avond eten duurde het niet lang voor dat een man naar ons toe kwam om ons te vertellen dat we de banja in moesten. " You must go banja now" of iets dergelijks kwam hij ons altijd vertellen, als je nog wat aan het drinken was zei hij Echte mannen drinken bier in de banja.
 
Na weer een lange rit in de bus kwamen we aan in Irkutsk waar we na drie pogingen een hostel gevonden hadden die open was, ook hier zoals overal in Rusland is het binnen warm maar dan ook echt warm, in Olkhon eiland stookten ze onze kamer op tot 27 graden soms moest je de deur iets open zetten zodat het wat afkoelde.
vandaag hebben we wat rond gekeken in Irkutsk wat wel een leuke stad is om in rond te lopen maar nu zitten we lekker in de hostel wat op te warmen want buiten is het overdag -24 graden. 
    

Foto's

82276.jpg
82276.jpg
Dcbrouwer
90e34.jpg
90e34.jpg
Dcbrouwer
90e34.jpg
90e34.jpg
Dcbrouwer
2acab.jpg
2acab.jpg
Dcbrouwer
2acab.jpg
2acab.jpg
Dcbrouwer