Saint Petersburg

Foto door Reisreporter CDahlkamp

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Saint Petersburg

Beste foto's & tips van Saint Petersburg

'1109086' door CDahlkamp '1109086' door CDahlkamp

RuslandSaint Petersburg

RuslandSaint Petersburg

Mariinsky theater

CDahlkamp

Gisteravond naar de uitvoering van het zwanenmeer geweest in het theater en daarbij moets ik terugdenken aan onze reis naar Sint-Petersburg. Daar bezochten we dezelfde voortelling maar dan in het beroemde Mariinsky theater. Het wereldberoemde Ballet- en operatheater Mariinsky behoort tot de top 6 van ballet- en operagezelschappen ter wereld. Het is een "must-see" in St. Petersburg. De kaarten had ik van tevoren al online besteld en na het bestellen kreeg ik een mail of ik gebruik wilde maken van een (gratis) taxi die ons zou ophalen bij ons hotel, en ook weer zou terugbrengen. Prima geregeld dus. Het theater zelf is schitterend en de voorstelling idem. We hebben genoten; al keek mijn echtgenoot liever naar alle mooie dames die er rondliepen. Het "gehuppel' vond hij wat minder interessant maar de beleving prachtig. Toeristen gaan meestal naar de hermitage voorstelling dus je ziet hier echt tussen de Russen zelf.

'1101414' door g.a.m.vanputten '1101414' door g.a.m.vanputten

RuslandSaint Petersburg

RuslandSaint Petersburg

Reflectie

g.a.m.vanputten

Prachtige reis van slechts 6 dagen naar Rusland gemaakt en hierbij Moskou en Sint-Petersburg bezocht, heel veel moois gezien en wat is het hier fotogeniek. In Sint-Petersburg de Russisch-orthodoxe kerk van de Verlosser op het bloed bezocht en na het bezoek me nog even omgedraaid om een foto te maken, toen ik op mijn knieën zat zag ik bij toeval in dit plasje water de reflectie van de kerk en heb toen dit fraaie plaatje kunnen schieten. Ik heb vele foto's daar gemaakt maar dit plaatje stak er toch wel boven uit. De kerk was dan wel ingepakt voor restauratie maar door het plasje water toch nog heel fraai geworden.

'1000351' door CDahlkamp '1000351' door CDahlkamp

RuslandSaint Petersburg

RuslandSaint Petersburg

Interieur van de kerk

CDahlkamp

Wil je ook het echte St.Petersburg ontdekken met een local? Download dan de app Showaround. Wij hebben via deze app een topgids ontdekt: Maria . Zij heeft ons drie dagen mee op stap genomen en ons de stad door haar ogen laten zien. We hebben op die manier enorm veel geleerd over de stad en haar geschiedenis. Tevens bleek dat zij een getalenteerd musicus is net als haar vriend Marco. Zij verdient oprecht een podium en wij hopen dan ook oprecht dat zij alsnog wordt ontdekt door het grote publiek. Samen met Maria bezochten wij de kerk en vertelde zij alles wat we maar wilden weten over deze kerk. Tevens waarschuwde zij ons dat dit een plek is waar dieven graag toeslaan dus een gewaarschuwd mens telt voor twee!! Hierbij ook nog wat info over de kerk zelf: De Russisch-Orthodoxe Kerk van de Verlosser op het Bloed is gebouwd op de plaats waar tsaar Alexander II werd vermoord in 1881. Zijn opvolger, Alexander III, schreef een prijsvraag uit voor het ontwerpen van een passend gedenkteken. Het winnende ontwerp was van Alfred Parland en Ignati Malisjev. De kerk is met zijn kleurrijke verschijning en drukke decoratie één van de opvallendste gebouwen van Sint-Petersburg. Het staat in schril contrast met de neoklassieke en barokke bouwstijl in de omgeving. In het gebouw werden talloze verschillende materialen verwerkt. In het interieur zijn meer dan twintig verschillende soorten mineralen verwerkt. Op de klokkentoren staan 144 wapenschilden in mozaïek, die de verschillende regio’s van Rusland voorstellen, als symbool voor de rouw van alle Russen na de dood van hun tsaar. Na de Revolutie is de kerk geplunderd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ze ingezet als opslagplaats van levensmiddelen. De kerk lijkt op de wereldberoemde Basiliuskathedraal in Moskou. De officiële naam van de kerk is ‘Kerk van de Wederopstanding van Jezus Christus’.

Laat kaart zien