Rode Plein

Het Rode Plein is het hart van Moskou. Aan dit 550 meter lange en 100 meter brede plein bevindt zich het historische machtscentrum van Rode Plein: het Kremlin met zijn tsarenpaleizen en kathedralen. Het meest opvallende bouwwerk is de kleurrijke Basiliuskathedraal.

Informatie over Rode Plein

Beste foto's & tips van Rode Plein

'543466' door RobHoekstra '543466' door RobHoekstra

RuslandRode Plein

RuslandRode Plein

Kunst of kitsch?

RobHoekstra

Of gewoon een combi van de twee. De Basiliuskathedraal aan het rode plein is voor de een een prachtig gebouw maar voor de ander een afgrijselijke uit de klauwen gewassen zuurstok heb ik begrepen. Ik zou het zelf niet in mijn achtertuin willen hebben maar moet toch eerlijk toegeven dat ik het daar ter plekke toch best een indrukwekkend gebouw vond. Het is/was voor mij in ieder geval wel het icoon voor Rusland.

'531752' door corriedewinter '531752' door corriedewinter

RuslandRode Plein

RuslandRode Plein

Leergierig bij het...

corriedewinter

Het Kremlin in Moskou hoeft eigenlijk geen introductie; er is veel te zien, een halve dag ben je er wel zoet. Je mag overal komen, behalve in het gedeelte waar het regeringsgebouw staat; je wordt regelmatig tegengehouden als er weer een auto met een hoogwaardigheidsbekleder langskomt. Deze kinderen zijn nog op het Rode Plein; links achter zie je het mooie Gum warenhuis. De kinderen luisteren goed en willen van alles weten. Misschien gaat het wel over de herdenking van de Tweede Wereldoorlog die binnenkort op het Plein gehouden wordt. De kinderen dragen een oranje/zwart lintje dat hieraan herinnert. De jongen rechts draagt zijn schooluniform; natuurlijk mét stropdas!

'445051' door corriedewinter '445051' door corriedewinter

RuslandRode Plein

RuslandRode Plein

Sprookjesrestaurant i

corriedewinter

Op het Rode Plein is het 's avonds sprookjesachtig. Alle gebouwen zijn verlicht of worden aangelicht. Hier zie je een gedeelte van het gebouwencomplex aan de oostkant niet missen: de prachtige handelshuizen uit 1894, vroeger een overdekte markt, nu bekend onder de naam warenhuis Gum. GUM bestaat namelijk uit meer dan 200 zeer exclusieve winkels.Het complex heeft drie straten van drie verdiepingen en een aantal zijstraten, die weer verbonden zijn door bruggen. In dit gedeelte is een restaurant gevestigd, heel bijzonder met een terras. Veel bruidsparen vieren hier hun feest. Eerst maken ze foto's op het Rode Plein en dan kan het feest beginnen.

Laat kaart zien