Rusland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Park van het Catharinapaleis

Rusland


We wandelen , na ons bezoek aan het beroemde Catharinapaleis, door de tuinen van het paleis. En wat een verademing! Hier geen Aziaten die snel kiekjes schieten en genieten van de omgeving, maar rust.... Heerlijk.

De tuinen zijn geometrisch aangelegd, met uitgestrekte lanen, bloemperken en terrassen, siervijvers, hagen paviljoens en klassieke beelden. De indrukwekkende omliggende tuinen zijn opgenomen op de UNESCO wereld erfgoedlijst.

Het Catharinapaleis in Tsarskoye Selo was de zomerresidentie van de Russische tsarina Catharina de Grote. Ook dit enorm rococopaleis is van de hand van architect Rastrelli, die het in 1752 ontwierp voor tsarina Elizabeth. Catherina de Grote schakelde de Schotse architect Cameron in om het paleis naar haar smaak vorm te geven. Cameron voegde heel wat neoklassieke elementen toe. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep het paleis grote schade op toen Duitse soldaten de gebouwen verwoestten. Het paleis werd daarna volledig gerestaureerd. Een van de bekendste zalen van het Paleis is de Grote Balzaal met zijn mooie plafondschildering ‘ De triomf van Rusland’, verguld houtsnijwerk en spiegels. Andere zalen die zeker een bezoek waard zijn, zijn de Amberzaal , de Cavaliers-eetzaal en de Groene Eetzaal.

Let op: panoramafoto dus even openen