Rusland reisblogs

Treinen door Rusland met de "te leen gekregen Swarovski verrekijker!

creanne was er (tot 13 aug 2012) Gepost op 14 aug 127 reacties

Onze Trans Mongolie Express reis begon voor ons in Sint Petersburg. Als je naar Rusland gaat en je hebt een echtgenoot die voor zijn werk al een keer of dertig is geweest en steeds enthousiaste verhalen vertelt, moet je de reis wel daar laten beginnen. Donderdag 19 juli vlogen we dus bepakt en bezakt naar deze prachtige stad. Vrijdag meteen naar de Hermitage want dat hoort er bij als je deze stad bezoekt. De Hermitage is erg groot en om alles op je in te laten werken, moet je het een beetje doseren, niet teveel tegelijk! Een rondvaart is dan heerlijk om alles even van je af te laten glijden en genieten van de prachtige gebouwen die je ziet. Zaterdag was ook een hele leuke dag met een bezoek aan de souvenir markt en de vesting van waaruit de stad is gebouwd. Zondag, bekenden ontmoet en heerlijk geluncht in een van de mooiste hotels, waar je stoel nog aangeschoven wordt, waar er opgerolde handdoekjes in de toiletten liggen en je dan ook nog je handen kunt verzorgen met een lotionnetje.
Na een paar dagen genieten van deze fascinerende stad vertrokken we met de nachttrein van Piter naar Moskou. Een heel andere stad, toch meer Sovjet achtig dan het meer westerse St. Petersburg. Ik kan nog het snerpende fluitje horen van de agenten in het Kremlin als je iets verkeerd doet, bijv. een foto maken waar het niet mag of een weggelopen jongetje bij het Lenin mausoleum. Het was amusant om te zien hoewel het dat beslist niet was voor de ouders van deze kleuter.
Twee dagen Moskou was genoeg om een beeld te krijgen van deze stad die wel de prachtigste metrostations heeft! De derde dag moesten we vroeg in de middag weg voor een lange dag in de trein. De ochtend hebben we doorgebracht in de buitenwijk van ons hotel en aan het gluren bij de buren. De balkons van de flat aan de overkant waren volgestouwd met allerlei zaken en ik heb met de verrekijker de wonderlijkste dingen gezien die mensen kunnen bewaren op hun balkon tot aan fietsen en een brommer toe. Sommigen hadden hun hele balkon dichtgemaakt, voor mij jammer, voor hen waarschijnlijk een manier om extra bergruimte te creeeren want ik had al snel gezien dat het maar kleine flatjes waren. Overigens, ik heb wel discreetgegeluurd hoor.
De dagen daarna waren gevuld met treinen en stadsbezoek. In Jekaterinenburg was het "nationale trouwdag" . Het was een komen en gaan van bruidsparen op alle mooie plekken in de stad die wij bezochten. We keken al niet meer op of om van een limousine a la Familiediner of een Hummer, het werd gewoon. Na twee dagen treinen kwamen we aan in Krasnojarsk, een niet echt bijzondere stad. De verrekijker werd door iedereen benut om vogels te spotten op een eilandje in de rivier. Wel was er op het plein voor ons hotel een soort fonteinen lichtshow en een optreden van een groep op een podium, wat verder weg. We hadden een mooi uitzicht op de fonteinen maar het podium was net te ver weg en jullie raden het al, de verrekijker bood uitkomst. Bij het Baikal meer hebben we gelogeerd in een chalet dat wat hoger gelegen was en waar we de koeien heerlijk zagen grazen op het weitje aan de overkant van het dal, op ongeveer gelijke hoogte maar wel met een dal ertussen, dankzij onze leenverrekijker. Ik heb ook nog geprobeerd, zeehonden te spotten met de kijker, in het Baikal meer maar helaas moest ik daarvoor naar een showtje...ik vond het een beetje genante vertoning maar goed, de Russische bezoekers waren enthousiast en die waren verreweg in de meerderheid.
Na deze dagen in de natuur gingen we weer verder, ditmaal op weg naar Mongolie waar de natuur de overhand heeft!

creanne Positie 23607 (0 p.) Lid sinds 13-06-2012 Foto's en tips: 2 Blogs: 1 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Het Winterpaleis (de Hermitage)
blogfoto nr. 2
Het Zomerpaleis
blogfoto nr. 3
Kremlin kerk in Moskou
blogfoto nr. 4
Het Rode Plein in Moskou
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties bij deze blog

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

leuk geschreven!

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Hoi Coby- Leuk om je verhaal te lezen. Ga gelijk door naar het vervolg. Mooie foto s ook.

Door: • Geplaatst op

erg leuk hoor.

Rhinos

Door: Rhinos • Geplaatst op

Leuk verhaal! En de kijker werkt dus goed. Goed om te horen!

Webmaster Saphira

Door: Webmaster Saphira • Geplaatst op

Hi Coby,

Wat leuk om je verhaal te lezen en dat jullie goed gebruik weten te maken van de verrekijker!
Wij gaan je blijven volgen!

Veel reisplezier nog!
Groeten Saphira - Webmaster

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.