Rusland reisblogs

Reizigers leed&vermaak tijdens onze reis met de Trans Mongolie Express.

fredenpetra was er (tot 11 jun 2005) Gepost op 08 jul 114 reacties

Tijdens onze reis met de Trans Mongolie Expres ging natuurlijk niet alles van een leien dakje……hier wat reizigers leed(vermaak;-)

Na nog geen dag in Moskou te zijn heeft Fred het al voor elkaar gekregen om de kostbare douche die we hadden te slopen. Staat hij met de knop van de kraan in z'n handen, en nog wel de warme kraanknop ook. Dag warme douche.......!

Tijdens onze excursiedag in Moskou ontmoeten we Bep en Dorien. Rustig volgen wij die dag onze gids en laten ons alles vertellen. Later in de trein ontmoeten we Bep en Dorien weer, samen met nog een tiental andere Nederlanders. Binnen de kortste keren is volgens Fred het Holland House geopend en staat de Nederlandse muziek al te schallen door de treinwagon en loopt Fred voorop in de polonaise. Dorien merkt heel droog op dat ze in Moskou dachten dat Fred zo'n rustige jongen was?!

De eerste de beste keer dat we met volle bepakking op zoek zijn naar onze homestay in Listvianka (Baikalmeer/Rusland) verstapt Fred zich en rolt met een rugzak op z'n rug en een rugzak op z'n buik de helling af naar beneden. Net voor de deur van onze homestay komt hij tot stilstand. Zelfs in Rusland weet hij z'n weg al aardig te vinden! Gelukkig houd hij er geen grote wonden aan over alleen een geschaafde arm en schouder.

Bij deze zelfde homestay ben ik 's middags om een thermoskan met heet water gaan vragen. Op zich niet zo heel ingewikkeld want ik had de thermoskan al bij me, en ik hoefde alleen duidelijk te maken dat er heet water in moest. Maar tijdens het wachten op de waterkoker mocht ik van onze Russische gastheer binnenkomen en op de bank gaan zitten. Vervolgens begint hij in het Russisch hele verhalen tegen mij af te steken. Ik heb net gedaan alsof ik alles begreep en ben gewoon in het Nederlands terug gaan zitten praten. Echt een fantastisch gesprek kregen we! Maar waar het nou precies over ging dat weet ik nog steeds niet?!

Tijdens het opschrijven van dit bericht begint het weer zeer te doen! Want tijdens ons verblijf in een gertent op de Mongoolse steppe hebben wij meerdere malen geprobeerd het houten kozijn van de lage deur eruit te lopen. En het is ons helaas niet gelukt. Wat we er wel aan hebben over gehouden zijn diverse bulten en schaafwonden op ons hoofd, schouders en rug.

Tijdens dit zelfde verblijf hebben wij een bezoek gebracht aan een echte nomaden familie. We waren nog maar net binnen en er werd ons al van alles voorgeschoteld. Yoghurt, brood met een soort crème fraiche en kaaskoekjes. Wij maar braaf alles opeten. Maar wat gebeurde er als het schaaltje eindelijk leeg was? Dan werd deze natuurlijk gewoon weer gevuld. Nou was dat voor de yoghurt niet zo erg want die was best lekker, maar die kaaskoekjes waren echt niet te vreten. Hard, zout en tenenkaas-achtig. Gelukkig kregen we ook nog een schaaltje zelf gemaakte Wodka aangeboden waarmee we alles konden wegspoelen! Tien keer raden waar ik die middag heb doorgebracht......juist ja, op de wc!

Wederom in dit zelfde kamp kregen wij de gelegenheid om paard te rijden. Nu hadden we beide nog nooit op een paard gezeten, dus het leek ons erg leuk om dat nu eens mee te maken. Want wat is er nou mooier om in de regen te galopperen over de Mongoolse steppe. Maar zoals een wijs geleerde eens zei; "Voordat je kan rennen moet je eerst leren lopen" (dank je wel Nance!). Dus naast onze Mongoolse bijrijder sjokte wij rustig over de steppe. Op zich een al een fantastisch ervaring, maar we gingen voor het galopperen?! Dus na een half uur sjokken werden de paarden aangespoord en daar zaten we als twee zoutzakken te schudden op onze paardjes! Wat hebben die Mongolen zich kapot gelachen om onze paardrijdtechnieken. Maar het blijft een fantastische ervaring waar we nu drie dagen later nog enorm veel plezier van hebben, letterlijk en figuurlijk..........denk daarbij aan klotsballen en open bilspleten!

fredenpetra Positie 8312 (0 p.) Lid sinds 02-07-2011 Foto's en tips: 42 Blogs: 5 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Reacties bij deze blog

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

Grappig al die anekdotes. Zo denk je nog eens terug aan een mooie reis.

Yves

Door: Yves • Geplaatst op

Leuke anekdotes, vast een heerlijke reis om aan terug te denken!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

HAHAHA sorry ik moet hier eventjes van lachen en dan vooral van het paardrijden.Ik begin er ook niet aan hoor!!!!! Lijkt me wel een super ervaring met die trein,Gezellig beschreven.

judith-fotografie

Door: judith-fotografie • Geplaatst op

Heel leuk geschreven!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.