Oeral

'425558' door agrotewal '425558' door agrotewal

RuslandOeral

RuslandOeral

Russisch platteland

agrotewal

Ik zit met een half oog naar de Olympische spelen te kijken en zie Erica Terpstra vol enthousiasme praten over het andere Rusland. Dit is een scan van een foto van zo'n 13 jaar geleden, van een dorpje in de Oeral.

'303908' door renie '303908' door renie

RuslandOeral

RuslandOeral

Buitenlanders???

renie

Door vrienden woonachtig in Rusland werden we meegenomen op excursie. Helaas mochten we van hen niet naar de Goelag Archipel (om onduidelijke redenen!!), maar wel naar een onderaardse grot, die in de verte iets weg had van de grotten van Han! Deze man stond perplex te kijken naar 2 vrouwen, die voor hem waarschijnlijk de eerste buitenlanders waren , die hij ooit had gezien.

'142150' door renie '142150' door renie

RuslandOeral

RuslandOeral

Privacy op school

renie

Tijdens een scholenbezoek moest ik naar de toilet. Ik kreeg van de concierge 2 blaadjes toiletpapier en werd naar de toiletruimte van de leerkrachten begeleid!

'135441' door renie '135441' door renie

RuslandOeral

RuslandOeral

Trots op haar datsja

renie

Een verontschuldiging, omdat ze niet haar nette kleren aan had!

'429323' door agrotewal '429323' door agrotewal

RuslandOeral

RuslandOeral

Penvriendin

agrotewal

Deze twee statige dames zijn artsprofessoren in het ziekenhuis van Perm. De linker is mijn penvriending Ludmila die mij overgehaald had om een weekje bij haar te logeren. Ik heb er al eens een paar blogs overgeschreven. Het gesprek wat zij beiden gehad hebben ging als volgt: Ik ga Anita eens een onbekend stukje cultuur meegeven van Rusland. Ja zoals we al eerder besproken hebben gaan we lekker naar de datsja waar jij dan de banja opstookt. En heb je de eucalyptustakken klaarliggen, zodat ze lekker geslagen kan worden?

'135440' door renie '135440' door renie

RuslandOeral

RuslandOeral

Trots op zijn datsja

renie

Tijdens mijn vakantie in de Oeral heb ik ook meerdere Datsja's bezocht. De bewoners waren erg trots op hun stukje land!

'142151' door renie '142151' door renie

RuslandOeral

RuslandOeral

Hygiene na...toiletbe

renie

Russen hebben wel een bijzonder gevoel voor esthetiek! Je kunt twisten over de kleurstelling, maar je kunt er in ieder geval je handen wassen!

'228090' door dcbrouwer '228090' door dcbrouwer

RuslandOeral

RuslandOeral

Ijsvisser

dcbrouwer

Deze ijs visser kwamen we tegen in Yekaterinburg, waar ijs vissen een nationale sport is. Je moet het maar willen de hele dag in de kou zitten voor een paar visjes.

'286812' door renie '286812' door renie

RuslandOeral

RuslandOeral

Demonstratie in...Rus

renie

Twee jaar geleden was ik op 1 mei in Rusland te logeren bij een 'penvriendin' in Perm. Natuurlijk moest ik meedoen met de demonstratie. Ik heb mijn ogen uitgekeken! onder andere naar de volwassenen die allemaal met een balonnetje liepen!

'539229' door Mryn74 '539229' door Mryn74

RuslandOeral

RuslandOeral

Einde van de zomer...

Mryn74

Samen met mijn vriendin het dorpje bezocht waar zij gedurende haar jeugdjaren elke zomer doorbracht en waar haar oma nu nog elke zomer woont. In deze prachtige ongerepte natuurlijke omgeving te midden van groene heuvels en heldere visrijke rivieren realiseerde ik me dat de zomer spoedig ten einde zal zijn en plaats zal maken voor bittere vrieskou en sneeuw! (Het kan er 's-winters -30 worden)

'135113' door renie '135113' door renie

RuslandOeral

RuslandOeral

Russische verkoopster

renie

Tijdens eens stop van de Trans Siberie Expres kun je van alles kopen!

'84702' door frankblankers '84702' door frankblankers

RuslandOeral

RuslandOeral

Jongens liften mee op

frankblankers

dat valt nog niet mee (ook niet om te fotograferen)

'286619' door renie '286619' door renie

RuslandOeral

RuslandOeral

Zilvergrijze duiven

renie

In Krasnokamsk (een dorpje in de Oeral) speelt het leven zich op een heel ander niveau af dan bij ons. Je lijkt hier weer even een paar eeuwen terug te keren. Er rijdt bijv. geen enkele auto!

'142152' door renie '142152' door renie

RuslandOeral

RuslandOeral

Oversteek

renie

Mocht je twijfelen hoe je van het ene klaslokaal naar het volgende klaslokaal moet, dan heb je in ieder geval een steuntje aan het zebrapad! Impressie van een school in de Oeral.

'1114036' door wisseschout '1114036' door wisseschout

RuslandOeral

RuslandOeral

Wat moet ik nu toch..

wisseschout

Zoals ik al eerder schreef waren we in een gehucht in de Oeral uitgenodigd om op een bruiloft te komen toen we daar op een pleintje voor de nacht onze camper hadden gestald. Eerst kregen we wodka en een enorme schaal met vlees en een soort oliebollen buiten bij de camper geserveerd. Dat vlees bestond uit hompen vet, organen w.o de penis van een paard ! Ik hou in het midden of ik er van gegeten heb. Daarna naar binnen waar de wodka rijkelijk vloeide [ en thee ] en heel erg veel zoetigheid op tafel stond. We dansen op accordeon muziek en de bruid wordt door oma gekust.