Oeral

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oeral image

Yekaterinburg

Oeral
Rusland
Dcbrouwer

Yekaterinburg

We zijn 3 dagen in Yekaterinburg geweest, wat voldoende tijd was. We zijn onder anderen  naar de Ural oorlogs museum geweest. hier kregen we een rondleiding, in het Russisch, van een oude vrouw die ons alles liet zien ook stukken waar je niet mocht komen liet ze zien. Ook mochten we met alles op de foto zoals een raket, die ze voor ons uit de raketwerper had gehaald maar die ze er vervolgens niet meer in kreeg na wat gepriegel en wat hulp van onze kant was het toch nog gelukt.
Y.burg is volgens mij een vrij rijke stad dat zie je aan de gebouwen en aan het feit dat ze de wegen en voetpaden sneeuw vrij maken iets wat we tot nu toe nog niet hadden gezien. Alle andere steden liep je gewoon op een dik pak ijs en als je geluk had op wat sneeuw, dan heb je ten minste nog wat grip. Ik ben als enigste, tot nu toe, onder uit gegaan toen ik niet opletten maar een keer in 16 dagen is niet slecht. Voor de rest hebben we in Y.burg vooral al wat kerken en gebouwen bekeken en ook wat stadsparken. Vanmiddag hebben we als kerstmaal bij mama's biscuit house gegeten, alleen voor de naam al zijn we naar binnen gegaan gelukkig was het ook nog goed te eten.
De Russen vieren kerst pas op 7 januari dit in verband met een andere kalender tot het communistisch tijdperk. Hier door lopen ze 13 dagen achter.
Vanavond gaan we weer met de trein dit keer naar (Hans) Kazan.

Foto's

c8309.jpg
c8309.jpg
Dcbrouwer
b7279.jpg
b7279.jpg
Dcbrouwer