Novgorod Oblast

Foto door Reisreporter corriedewinter

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Novgorod Oblast

Beste foto's & tips van Novgorod Oblast

'842842' door corriedewinter '842842' door corriedewinter

RuslandNovgorod Oblast

RuslandNovgorod Oblast

Terug in de tijd, gee

corriedewinter

We zijn met de bus van Novgorod Veliki naar het museumdorp Vitoslavlitsy gereisd, een tocht van ongeveer 30 minuten. De conductrice heeft ons een kaartje verstrekt voor 30 cent en we rijden door stille dorpjes op het platteland. In het museumdorp, gevestigd op de oorspronkelijke plaats met die naam, staan zo'n 26 houten gebouwen uit heel Rusland, waaronder een kerk en een molen. Als je hier loopt heb je niet het gevoel dat je in een museum bent, zo groot is het terrein. Hier zie je een wat rijker versierd huis, het doet Scandinavisch aan met het vele houtsnijwerk. De huizen worden met houverbindingen geconstrueerd, er komt geen spijker aan te pas. We mogen ook binnen kijken; soms zijn er mensen aan het werk in kleding uit die tijd. Opvallend is dat ze geen fooien accepteren. De entree van 2 Euro is voldoende.

'1100412' door marjolijn '1100412' door marjolijn

RuslandNovgorod Oblast

RuslandNovgorod Oblast

Dorp aan de rivier

marjolijn

Mijn Rusland-reis ging van Moskou via de Gouden Ring naar Sint Petersburg. De plaatsen in de Gouden Ring zijn best wel forse steden. Om ook iets van het plattelandsleven te zien gingen we onderweg naar Novgorod even van de grote weg af een dorp in. Dan kom je opeens in een ander Rusland, met onverharde wegen en een half verlaten en ingestort dorp. Hier ziet het er overigens nog wel lieflijk uit, een uitzicht op de rivier vanaf de brug naar het dorp.

'1097709' door marjolijn '1097709' door marjolijn

RuslandNovgorod Oblast

RuslandNovgorod Oblast

Dorpswinkel

marjolijn

Net terug uit Rusland ben ik bezig de foto's te selecteren. De reis ging van Moskou via de Gouden Ring naar Sint Petersburg. De plaatsen die we in de Gouden Ring aandeden zijn ook best wel forse steden. Om toch nog iets van het plattelandsleven te zien gingen we daarom onderweg naar Novgorod even van de grote weg af een dorp in. Opeens zie je dan een heel andere kant van Rusland, onverharde wegen, een half verlaten en ingestort dorp, en dit was de dorpswinkel, een soort omgebouwde olietank?, waar we nieuwsgierig aangestaard werden door deze twee jongens, één in zijn bontjasje, ook was het rond de 30 graden. De dorpswinkel had overigens door ons bezoek wel een goede dag.

Laat kaart zien