Moskou reisblogs

De reis is geboekt, in april met de Trans Mongolie Express

Annuh bereidt zich voor Gepost op 19 feb 093 reacties

Een lang gekoesterde droom komt uit!

Mijn droom was (of is nog steeds, want heb de reis nog niet gedaan) om voor mijn 30e de Trans Mongolie Express (TME) te gaan doen. Ik ben nu 28 jaar en over 67 dagen is het zover, dan stap ik samen met m'n beste vriendinnetje op het vliegtuig naar Moskou om daar te starten met de TME.

In Moskou blijven we 2 dagen om daar de stad en zijn bewoners in ons op te nemen en dan begint de treinreis echt. We gaan vier dagen treinen voordat we in Mongolie zijn. We zijn erg benieuwd wat voor mensen we allemaal in de trein gaan tegenkomen! In Mongolie blijven we een paar dagen, we gaan o.a. in een echte Mongoolse Ger tent slapen. Je moet best veel dingen weten wat je allemaal wel en juist niet moet doen in zo'n Ger. Ook gaan we naar Ulaan Bataar, de hoofdstad van Mongolie. In Mongolie zelf gaan we ook nog een stuk met de trein. We blijven er bijna een week in het totaal. Daarna vervolgen we onze route naar Bejijng. De trein overgang van Mongolie naar China schijnt een hele happening te zijn! Het onderstel waar we in Mongolie mee reizen past niet op de Chinese rails, dus heel de trein wordt opgetild om er dan een Chinees treinstel onder te zetten! Eenmaal in Bejijng blijven we daar nog ongeveer 3 dagen voordat we weer teruggaan naar Nederland.

Mocht iemand deze reis gedaan hebben en nog handige tips hebben, dan horen wij dat graag. Echt alle tips zijn meer dan welkom.

Groeten voor nu,
Annemarie

Annuh Positie 36669 (0 p.) Lid sinds 19-03-2008 Foto's en tips: 10 Blogs: 1 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties bij deze blog

zeester

Door: zeester • Geplaatst op

Hoi Annemarie,
Hij staat bij mij nog steeds op mijn lijstje.
Voor nu wens ik je alvast veel voorpret.
groet, Marijke

Bianca

Door: Bianca • Geplaatst op

Hoi,
Ik wens je heel veel plezier. Ik heb hem zelf ook gedaan en ik vond het helemaal geweldig. Wel een tip als je bij de paspoortcontrole tussen Mongolië en China komt... zorg dat je al naar de wc gegaan bent. Je moet nl. heel lang wachten daar en ondertussen mag je geen gebruik maken van de wc. Omdat er een aantal mensen in de coupe waar wij zaten echt op knappen stonden werd er een vuilniszak in de pot gehangen, maar er mocht AB-SO-LUUT NIET doorgetrokken worden!!!
Het wisselen van het onderstel is trouwens ook super leuk om te bekijken! Ach, eigenlijk is alles leuk haha!
Ik ben nu al benieuwd naar je foto's!
Groeten,
Bianca

me-nasil

Door: me-nasil • Geplaatst op

Heel veel plezier! Ik ben zelf aantal dagen in Moskou geweest, zeker een aanrader!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.