Moskou

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Moskou image

Moskou

Moskou
Rusland
Annuh

De reis is geboekt, in april met de Trans Mongolie Express

Een lang gekoesterde droom komt uit!

Mijn droom was (of is nog steeds, want heb de reis nog niet gedaan) om voor mijn 30e de Trans Mongolie Express (TME) te gaan doen. Ik ben nu 28 jaar en over 67 dagen is het zover, dan stap ik samen met m'n beste vriendinnetje op het vliegtuig naar Moskou om daar te starten met de TME.

In Moskou blijven we 2 dagen om daar de stad en zijn bewoners in ons op te nemen en dan begint de treinreis echt. We gaan vier dagen treinen voordat we in Mongolie zijn. We zijn erg benieuwd wat voor mensen we allemaal in de trein gaan tegenkomen! In Mongolie blijven we een paar dagen, we gaan o.a. in een echte Mongoolse Ger tent slapen. Je moet best veel dingen weten wat je allemaal wel en juist niet moet doen in zo'n Ger. Ook gaan we naar Ulaan Bataar, de hoofdstad van Mongolie. In Mongolie zelf gaan we ook nog een stuk met de trein. We blijven er bijna een week in het totaal. Daarna vervolgen we onze route naar Bejijng. De trein overgang van Mongolie naar China schijnt een hele happening te zijn! Het onderstel waar we in Mongolie mee reizen past niet op de Chinese rails, dus heel de trein wordt opgetild om er dan een Chinees treinstel onder te zetten! Eenmaal in Bejijng blijven we daar nog ongeveer 3 dagen voordat we weer teruggaan naar Nederland.

Mocht iemand deze reis gedaan hebben en nog handige tips hebben, dan horen wij dat graag. Echt alle tips zijn meer dan welkom.

Groeten voor nu,
Annemarie