Moskou reisblogs

Bezoek aan Moskou en de reis met Trans Mongolië Express naar Irkutsk en Listvianka.

fredenpetra was er (tot 11 jun 2005) Gepost op 06 jul 110 reacties

Een aantal fragmenten uit ons dagboek van onze reis van Moskou naar Beijing met de Trans Mongolië Expres…

Moskou - Rusland
Afgelopen dag een excursie door Moskou gemaakt. We begonnen met een bezoek aan het Rode Plein in Moskou. En dit ziet er in het echt toch een stuk kleiner uit dan op tv (de beeldbuis werkt echt vergrotend;-)), maar toch blijft het wel bijzonder met die ‘suikerspinnenkerk’ op de voorgrond. Het is net of we even in Disneyland zijn. Verder nog een bezoek gebracht aan het Kremlin en dit is net een klein dorp op zich, met hoge muren er omheen. Vervolgens hebben we ook nog een tour gemaakt langs een paar prachtige metrostations in de stad. Tijdens het communisme werden de metrostations gezien als ‘de paleizen’ voor de arbeiders. En deze metrostations zijn dan ook voorzien van heel veel marmer, glas-in-lood en kroonluchters. Echt overdadig prachtig allemaal.

Aan het einde van de dag in het hotel nog een laatste douche genomen, voordat we op weg gingen met de beroemdste trein ter wereld; de Trans Mongolië Express.
Op het station ontmoette we gelijk al onze Nederlandse mede passagiers. En dat was gelijk al een dolle boel. Zet een paar Nederlanders bij elkaar en er wordt gelijk een Holland House geopend, en dit keer in wagon 10 van de TME! Nadat iedereen z'n hutje een beetje op orde had en had kennis gemaakt met elkaar zijn we toch al vrij snel gaan slapen. Al viel dit de eerste nacht niet mee en moesten we allemaal een beetje wennen aan gehobbel en gekedengedeng.

Irkutsk/Listvianka - Siberië
De dagen in de trein vlogen echt om. De hele dag zit je gezellig te kletsen met elkaar, je leest een boek, je eet eens wat en drinkt een biertje....en nog een....en nog een! En toen Fred 's avonds de IPod aan zette met wat Nederlandse muziek, was het feest in het Holland House echt compleet. Dat kan ook bijna niet anders met 12 Nederlanders in een wagon! Eerst waren we een beetje geschrokken van dit grote aantal Nederlanders op deze trein, maar uiteindelijk hebben we toch echt een hele gezellige tijd met elkaar gehad!

Terwijl de kilometerteller (5000 km) lekker doortikte is het uitzicht op dit eerste gedeelte van de treinrit saai en eentonig. Bomen, bomen en nog eens bomen....soms hadden we het idee alsof we rondjes op de Veluwe aan het rijden waren! Maar na 4 nachten en 3 dagen zijn we uiteindelijk toch in Irkutsk aangekomen. De vieze industriestad hebben we hier snel achter ons gelaten en met het openbaar vervoer hebben we het dorpje Listvianka aan het Baikalmeer opgezocht. Even voor de goede orde; dit meer is 600km lang en 160km breed! Wij sliepen hier bij een familie thuis en dit was erg leuk. Zij hadden een huis naast hun eigen huis gebouwd waar tot nu toe drie kamers klaar waren en een badkamer. Het ontbijt (pannenkoeken!!!) kregen we bij hun thuis in de keuken. De dagen hebben we in Listvianka lekker doorgebracht met wandelen, lezen en relaxen. Ook hebben we nog vers gerookte vis gegeten, wat echt een specialiteit is daar. Elke dag, aan het einde van middag komen de vrouwen van de vissers met een rookpot op een geïmproviseerde kinderwagen naar de haven en hier verkopen zij de vers gerookte vis.

Vanuit Listvianka hebben we de snelboot terug genomen naar Irkutsk, waar we vervolgens weer bij een andere familie thuis hebben geslapen en dit was ook heel erg leuk. Wij praten gewoon Nederlands en zij gewoon Russisch...en toch begrijpen we elkaar....of we doen alsof;-)) Van buiten zag het gebouw waar de familie woont er echt vreselijk uit en we vroegen ons echt af waar we nu weer terecht zouden komen. Maar uiteindelijk kwamen we in een prachtig appartement terecht, ingericht met de allernieuwste Ikea-meubelen. Zelfs de badkamer was voorzien met een heus ligbad. Na het goddelijke bad wat we bij Helena thuis hebben gekregen zijn we die avond vroeg naar bed gegaan want de volgende ochtend om 5.30 uur zouden we weer opgehaald worden voor het vervolg van onze reis met de Trans Mongolië Express. Maar voordat we vertrokken kregen we van Helena eerst nog een "klein" ontbijtje met wentelteefjes. Zo'n homestay was dus echt zo gek nog niet!

fredenpetra Positie 8283 (0 p.) Lid sinds 02-07-2011 Foto's en tips: 42 Blogs: 5 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.