Moskou

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Moskou image

Botanichesky Sad

Moskou
Rusland
Roos87

Botanichesky Sad

Nog een paar dagen in Moskou en we spreken vloeiend Russisch! Dat mag ook wel, want de Russen spreken geen woord Engels. En met geen woord bedoelen we ook echt geen één woord… Dat hebben we wel gemerkt op onze eerste dag in Moskou; het inchecken ging zonder woordenwisseling, de bestelling in het restaurant ging door middel van aanwijzen en het kopen van een metrokaartje had als resultaat dat we geen idee hadden wat voor kaartje we nou eigenlijk hadden gekocht! Kortom, dit is alvast een goede oefening voor het echte werk dat voor de deur staat.

In de afgelopen dagen hebben we het glorieuze Moskou in volle glorie ontdekt, maar eigenlijk vragen we ons nog steeds af wat er nou eigenlijk te ontdekken is… Naast het Kremlin en het Rode Plein zegt de rest van de stad ons vrij weinig, we hebben dus ook enkele uren doelloos rondgedwaald op zoek naar meer bezienswaardigheden; waar we op stuitten waren enkele grote warenhuizen met topmerken als Versace en Hugo Boss. De enige andere topbezienswaardigheid was dan ook de drukst bezochte Mc Donalds ter wereld…

Normaal gesproken zijn het Kremlin en het Rode Plein vrij toegankelijk, maar van 5 t/m 10 september moet er geld worden betaald om naar binnen te mogen. Zoals wij het begrepen was er elke avond een concert, waar wij natuurlijk flink van baalden! Wij wilden niet naar een concert, maar gewoon naar het Rode Plein…! Later kregen we van een Engelse gids te horen dat het geen concert maar een Militaire Parade bleek te zijn, waar we uiteindelijk toch maar kaartjes voor hebben gekocht. En wat zijn we daar blij mee geweest; het was zéér zeker de moeite waard! Vooral toen we er achter kwamen dat dit het Internationaal Militair Muziek Festival was, dat elk jaar op een andere locatie plaatsvindt. We bleken dus gewoon geluk te hebben gehad, want nu hebben wij het Rode Plein en het Kremlin anders beleefd dan andere toeristen; met een knallende vuurwerkshow boven het Kremlin als afsluiting!

Morgenavond worden we opgehaald voor de transfer naar het treinstation, waar onze treinreis dan eindelijk gaat beginnen; dat betekent dus vijf dagen in de trein, drie dagen in Mongolië en vervolgens op 18 september aankomen in Beijing. Wij hebben er onwijs veel zin in, we zullen jullie zo snel mogelijk laten weten hoe wij deze reis ervaren hebben!

Foto's

58a1a.jpg
58a1a.jpg
Roos87
4a9aa.jpg
4a9aa.jpg
Roos87
54692.jpg
54692.jpg
Roos87