Moskou reisblogs

Botanichesky Sad

Roos87 was er (tot 08 sep 2009) Gepost op 26 aug 103 reacties

Nog een paar dagen in Moskou en we spreken vloeiend Russisch! Dat mag ook wel, want de Russen spreken geen woord Engels. En met geen woord bedoelen we ook echt geen één woord… Dat hebben we wel gemerkt op onze eerste dag in Moskou; het inchecken ging zonder woordenwisseling, de bestelling in het restaurant ging door middel van aanwijzen en het kopen van een metrokaartje had als resultaat dat we geen idee hadden wat voor kaartje we nou eigenlijk hadden gekocht! Kortom, dit is alvast een goede oefening voor het echte werk dat voor de deur staat.

In de afgelopen dagen hebben we het glorieuze Moskou in volle glorie ontdekt, maar eigenlijk vragen we ons nog steeds af wat er nou eigenlijk te ontdekken is… Naast het Kremlin en het Rode Plein zegt de rest van de stad ons vrij weinig, we hebben dus ook enkele uren doelloos rondgedwaald op zoek naar meer bezienswaardigheden; waar we op stuitten waren enkele grote warenhuizen met topmerken als Versace en Hugo Boss. De enige andere topbezienswaardigheid was dan ook de drukst bezochte Mc Donalds ter wereld…

Normaal gesproken zijn het Kremlin en het Rode Plein vrij toegankelijk, maar van 5 t/m 10 september moet er geld worden betaald om naar binnen te mogen. Zoals wij het begrepen was er elke avond een concert, waar wij natuurlijk flink van baalden! Wij wilden niet naar een concert, maar gewoon naar het Rode Plein…! Later kregen we van een Engelse gids te horen dat het geen concert maar een Militaire Parade bleek te zijn, waar we uiteindelijk toch maar kaartjes voor hebben gekocht. En wat zijn we daar blij mee geweest; het was zéér zeker de moeite waard! Vooral toen we er achter kwamen dat dit het Internationaal Militair Muziek Festival was, dat elk jaar op een andere locatie plaatsvindt. We bleken dus gewoon geluk te hebben gehad, want nu hebben wij het Rode Plein en het Kremlin anders beleefd dan andere toeristen; met een knallende vuurwerkshow boven het Kremlin als afsluiting!

Morgenavond worden we opgehaald voor de transfer naar het treinstation, waar onze treinreis dan eindelijk gaat beginnen; dat betekent dus vijf dagen in de trein, drie dagen in Mongolië en vervolgens op 18 september aankomen in Beijing. Wij hebben er onwijs veel zin in, we zullen jullie zo snel mogelijk laten weten hoe wij deze reis ervaren hebben!

Roos87 Positie 14363 (0 p.) Lid sinds 24-08-2010 Foto's en tips: 6 Blogs: 15 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De gouden koepels van de grote kerk
blogfoto nr. 2
Het Kremlin
blogfoto nr. 3
Het is overduidelijk dat we in Rusland zijn...
blogfoto nr. 4
De Russische poppetjes
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Retourtje Kunming - 2
4 0
Gepost op 22 januari
China Yunnan
Retourtje Kunming - 1
4 0
Gepost op 22 januari
China Yunnan
Animal's World! -2
4 1
Gepost op 10 augustus
China Sichuan en Chongqing

Reacties bij deze blog

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Gaaf, soms moet je ook geluk hebben toch.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Militairen en russen roepen toch iets anders op. Maar dit is een mooie verrassing.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Leuk! Jullie hebben echt geboft. Mooie foto's ook

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.