Moskou reisblogs

Het is eindelijk begonnen!!!!!

olofensing is er nu(tot 03 nov 2009) Gepost op 02 nov 099 reacties

Donderdagnacht was het dan eindelijk zover om 3 uur 's nachts zijn we vertrokken met de auto naar schiphol. Dikke mist onderweg, maar ruim op tijd aangekomen!! Nog ff een bakkie en dan inchecken maar, door de douane en dan natuurlijk nog even snel een tijdschrift kopen. Daardoor miste we al bijna onze eerste vlucht. Olof had begrepen 7 uur gate open maar 7 uur gate closed hihih nou ja allemaal goed gekomen.
Nog even een paar uurtjes gewacht op Heatrow en daar gaan we dan met een half leeg vliegtuig de lucht in. Onderweg gaan we de nacht tegemoed.
Als we aankomen staan er een boel russen die je een taxirit willen verkopen maar wij proberen via een informatie punt het hotel te bereiken, maar telefoonnummers schijnen hier niet vaak te veranderen. Met een heleboel handen en voeten werk vinden we dan eindelijk onze weg naar de trein. de trolly met de tassen blijft verlaten op het perron achter want de trein vertrekt binnen een miunuut dus hollen geblazen.
Als we dan in het metro geweld terecht komen dringt het tot je door dat je hier met lezen niet ver gaat komen, haltes tellen is de enigste optie. Maar met een beetje goed geluk komen we aan op het juiste metrostation. Het hotel is nog een klein stukje lopen en je verwacht hotel toerist groot aan te treffen maar ook dit wordt weer vertaald Тунйст waardoor het lastig te vinden is.
Vanuit de kou kom je dan in een bloedheet hotel met 24 graden op de thermostaat. Maar verder is het prima.

Zaterdag heerlijk uitslapen en dan de stad verkennen. Als eerst natuurlijk het kremlin en het rode plein. Heel simpel lijkt het niet te zijn want er zit een muur omheen denken wij en je moet een kaartje kopen en de mensen zijn hier over vriendelijk (not) een sneer heb je snel te pakken. Dus dan maar effe verder kijken. Toeristen straatje in met heel veel souveniers. Toch nog maar even kijken op het kaartje en wat blijkt het rode plein was aan de andere kant dan waar wij stonden dus laat in de middag toch nog het rodeplein gevonden.

Zondag zijn we naar een russische markt geweest waar je terecht kunt voor trash tot treasures. antiek, schilderijen, geweren, bont en vellen. En natuurlijk souveniers!!!

Maandag het kremlin & de bekende basil catherdral bekeken en lekker rondgekeken.

Het metrostelsel is aardig onder de knie, de mensen zijn meestal onvriendelijk, maar de heren zijn wel geland de jas en de tas wordt hier vaak gedragen voor de dames. De prijzen zijn redelijk europees. Het is hier koud rond het vriespunt en de eerste sneeuw hebben wij alweer gehad.

Wij gaan ons klaar maken voor het vertrek van morgen de treinreis gaat beginnen!!!

Groetjes Antje en Olof

olofensing Positie 36804 (0 p.) Lid sinds 21-07-2009 Foto's en tips: 0 Blogs: 21 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De Basil cathedraal. Je kent hem wel van tv......
blogfoto nr. 2
De metro stations zijn net musea
blogfoto nr. 3
Op het rode plein in de sneeuw !
blogfoto nr. 4
Islomativ Market. TRASH en TREASURE. Berevellen, vossen etc. etc
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Canada, vancouver & vancouver island!!!!!!!!!!!!
4 3
Gepost op 04 februari
Canada Vancouver Island
San francisco, coast route, los angeles
4 3
Gepost op 29 januari
Verenigde Staten Californie
Met de camper door de nationale parken
4 4
Gepost op 25 januari
Verenigde Staten Californie

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hey toppers,

Ik dacht krijg maar geen blog mail binnen ik ga zelf eens kijken en ja hoor al 3 verhalen dik over jullie ervaringen. En eh coole muts ant!!! Heerlijk die sneeuw, geeft toch een bepaalde sfeer.

Liefs Wim en Irene

Door: • Geplaatst op

Hallo Olof,
Leuk om te lezen wat je in moskou hebt meegemaakt. Neem de volgende keer een tomtom mee naar Moskou. Je zit nu waarschijnlijk in Japan, ben benieuwd hoe het daar gaat.
Hier gaat alles gewoon door maar we missen je wel.
Groetjes,
Nico

Door: • Geplaatst op

Ik wil ook zo'n muts!!! ;-)

Door: • Geplaatst op

hey hey,

Zo eerste land overleefd zie ik. Lijkt me inderdaad bizar als je niets kunt lezen en ook niet iemand die dat even voor je wilt doen. Nu de treinreis, ben benieuwd welke ervaringen jullie daar opdoen.
Groetjes!

Door: • Geplaatst op

fijn wat van jullie te zien, wel koud daar zo te zien, maar wel heel mooi.
lekkere warme muts heb je op Antje?
nog heel veel plezier.

groetjes pa en ma

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.