Moskou

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Moskou image

Het is eindelijk begonnen!!!!!

Moskou
Rusland
Olofensing

Het is eindelijk begonnen!!!!!

Donderdagnacht was het dan eindelijk zover om 3 uur 's nachts zijn we vertrokken met de auto naar schiphol. Dikke mist onderweg, maar ruim op tijd aangekomen!! Nog ff een bakkie en dan inchecken maar, door de douane en dan natuurlijk nog even snel een tijdschrift kopen. Daardoor miste we al bijna onze eerste vlucht. Olof had begrepen 7 uur gate open maar 7 uur gate closed hihih nou ja allemaal goed gekomen.
Nog even een paar uurtjes gewacht op Heatrow en daar gaan we dan met een half leeg vliegtuig de lucht in. Onderweg gaan we de nacht tegemoed.
Als we aankomen staan er een boel russen die je een taxirit willen verkopen maar wij proberen via een informatie punt het hotel te bereiken, maar telefoonnummers schijnen hier niet vaak te veranderen. Met een heleboel handen en voeten werk vinden we dan eindelijk onze weg naar de trein. de trolly met de tassen blijft verlaten op het perron achter want de trein vertrekt binnen een miunuut dus hollen geblazen.
Als we dan in het metro geweld terecht komen dringt het tot je door dat je hier met lezen niet ver gaat komen, haltes tellen is de enigste optie. Maar met een beetje goed geluk komen we aan op het juiste metrostation. Het hotel is nog een klein stukje lopen en je verwacht hotel toerist groot aan te treffen maar ook dit wordt weer vertaald Тунйст waardoor het lastig te vinden is.
Vanuit de kou kom je dan in een bloedheet hotel met 24 graden op de thermostaat. Maar verder is het prima.

Zaterdag heerlijk uitslapen en dan de stad verkennen. Als eerst natuurlijk het kremlin en het rode plein. Heel simpel lijkt het niet te zijn want er zit een muur omheen denken wij en je moet een kaartje kopen en de mensen zijn hier over vriendelijk (not) een sneer heb je snel te pakken. Dus dan maar effe verder kijken. Toeristen straatje in met heel veel souveniers. Toch nog maar even kijken op het kaartje en wat blijkt het rode plein was aan de andere kant dan waar wij stonden dus laat in de middag toch nog het rodeplein gevonden.

Zondag zijn we naar een russische markt geweest waar je terecht kunt voor trash tot treasures. antiek, schilderijen, geweren, bont en vellen. En natuurlijk souveniers!!!

Maandag het kremlin & de bekende basil catherdral bekeken en lekker rondgekeken.

Het metrostelsel is aardig onder de knie, de mensen zijn meestal onvriendelijk, maar de heren zijn wel geland de jas en de tas wordt hier vaak gedragen voor de dames. De prijzen zijn redelijk europees. Het is hier koud rond het vriespunt en de eerste sneeuw hebben wij alweer gehad.

Wij gaan ons klaar maken voor het vertrek van morgen de treinreis gaat beginnen!!!

Groetjes Antje en Olof

Foto's

32483.jpg
32483.jpg
Olofensing
fd72c.jpg
fd72c.jpg
Olofensing
35f35.jpg
35f35.jpg
Olofensing