Moskou

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Moskou image
Moskou image Moskou image

Nieuwjaar op het rode plein

Moskou
Rusland
Dcbrouwer

Nieuwjaar op het rode plein

We zaten in een vrijwel lege trein van Kazan naar Moskou wat heerlijk was geen snurkende mensen om je heen en geen mensen die constant tegen je voeten aan lopen als ze moeten roken en naar de wc moeten.
We kwamen rond 12 uur in Moskou aan, toen we de hostel hadden gevonden zijn we als eerste naar het park van de grote socialistische staat VDNK gegaan. Het sneeuwde wel toen we er waren maar het park zag er mooi uit met zijn gouden fonteinen en grote standbeelden. Toen het om 4 uur donker was zijn we naar het rode plein gegaan, waar we helaas niet op konden waarom weet ik nog steeds niet. Het zag er wel heel mooi uit in het donker. De volgende dag zijn we als eerst naar een park met daar in een kerkje ter ere van Ivan de verschrikkelijke op zoek geweest maar dit park konden we niet vinden. Later bleek dat we er zeer vlak bij zijn geweest maar we konden het net niet zien liggen. Toen zijn we maar naar een markt geweest waar we nog wat souvenirs hebben gekocht. Die avond zijn we naar een baretje geweest waar ik tot een uur of half 2 (denk ik ) ben geweest toen ben ik gaan slapen, Erik was rond 6 uur weer thuis. De volgende dag was mijn enkel helemaal dik en kon ik amper lopen, ik was op mijn bek gegaan toen ik die avond er voor naar de wc wilde, ik had een trappetje niet gezien. Van daar dat we oudjaarsdag niet veel hebben gedaan we zijn alleen naar Arbat straat geweest een bekende en dure winkel straat.
Rond half 10 's avonds zijn we, met een groepje van 8 man, naar het rode plein gelopen. Na 3 controle punten met alle bij komende controles waren we dan eindelijk op het rode plein. We moesten nog 2 uur wachten naar die hebben we op gevuld met wat kijken naar de enorme politiemacht en er was ook nog een show met wat muziek en traditionele dans groepen uit heel Rusland. Iets voor 12 gaf Mededev nog een toe spraak aan het volk en toen kon het vuurwerk beginnen. Na een paar minuten mooi groot vuurwerk was het afgelopen en vertrok iedereen gelijk, want je mocht absolute geen drank mee nemen dus iedereen kon niet wachten om te beginnen met drinken. In de hostel hebben we tot 's morgens vroeg zitten drinken, wat heel gezellig was.
Rond 12 uur op 1 januari moesten we uitchecken wat niet mee viel maar dit gaf ons de kans om als nog naar dat kerkje te gaan waar we eerst al heen wilde. Dit keer hebben we het wel gevonden. We zaten zo goed als alleen helemaal brak te wezen in de metro toen we er heen gingen. Die avond ging onze trein naar Riga on 9 uur in de avond. Deze rit duurde 16 uur en was wel aangenaam op de grens na toen werden we af geblaft door een Russische douane, nou is mijn Russisch zo i zo al niet goed maar als je om 7 uur wakker word gemaakt dan helemaal niet.

Maar we zijn in Riga aan gekomen waar we de eerste dag wat rond gelopen hebben in het oude gedeelte van de stad. En de volgende dag zijn we wezen wandelen in een nationaal park waar veel sneeuw lag en een rivier door heen stroomde ook was er een ruïne van een oud kasteel.
Maar het gaafst was toch wel dat we zijn wezen bobsleeën in een softbob dat is een bobslee voor mongolen zoals ons. Het is helemaal zacht en je ligt er in, ook heb je een stukje plastic, waar je door heen kan kijken, wat dan de wind tegen moet houden. We dachten we krijgen nog wel een instructie
maar nee, we kregen een helm, moesten gaan liggen en we kregen een duw. Met een maximum snelheid van 75 KM/H raasde we de 1Km lange baan af en dat is best hard als je gezicht nog geen 10cm van de baan af is. Met 1 minuut en 1 seconde waren we weer beneden maar het was de 15 euro zeker waard.
Maar toen was het ook al bijna weer tijd om naar huis te gaan. Wat we vandaag dan ook hebben gedaan.

Foto's

Image Title Image Title
738cc.jpg
Dcbrouwer
Image Title Image Title
11ddf.jpg
Dcbrouwer
Image Title Image Title
fbefa.jpg
Dcbrouwer

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Nieuwjaar op het rode plein"

 • profile image comment
  Door Mireille• geplaatst op 27 Jan 2010 | 09:42:41

  Wel bijzonder om dit in de sneeuw te zien en winterse tafarelen. zal daar guur koud zijn geweest

  Bericht aangepast op 08:14:36
 • profile image comment
  Door Mama-afrika• geplaatst op 28 Jan 2010 | 20:03:56

  leuke blog en de foto's geven een mooie ondersteuning aan het verhaal

  Bericht aangepast op 08:13:27