Rusland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Rusland image

Rusland

Rusland
Europa
Wampie

Visum, paspoort e.d.

Nog even en dan ga ik naar Rusland. Begin van april mijn visum aangevraagd en heb nog steeds niet mijn paspoort terug. Dat vind ik niet zo'n fijn gevoel. Ik wil heel graag mijn paspoort, maar aan de andere kant ben ik wel blij dat ik zelf niet naar Den Haag hoef. Dan ben je nl. een hele dag kwijt en daar pas ik een beetje voor. Ik hoop dat ik komende week eindelijk mijn paspoort echt terug heb. Zag wel op de site van het Visumburo dat ze mijn paspoort hebben gehaald, maar dat het nog niet is afgehandeld. Ik ben zo blij. Ik hoop dat ik morgen een telefoontje krijg dat ik mijn paspoort op kan halen.

Ik kan echt niet meer wachten totdat ik in het vliegtuig zit. Ik heb hele schema's gemaakt voor wat ik wil zien en wil fotograferen. Als alles goed is, is er op de laatste zondag van mei iets van een vlootdag op de Nejá. Dat zal wel mooi zijn, want dat is precies de tweede dag dat we in St. Petersburg zijn. De eerste dag wil ik eerst even bijkomen en een stadstour per koets doen. Dat lijkt me echt heel leuk.

Ook heb ik een mini-laptop gekocht speciaal voor de vakantie, want mijn grootte laptop brengt extra gewicht mee e.d. en extra stress voordat ik de vliegtuig in ga. Daar heb ik niet zo'n zin in. Dus ik ben er wel blij dat ik een nieuwe laptop heb. Natuurlijk neem ik ook mijn spiegelreflexfotocamera mee. Voor mooie plaatjes te schieten en mijn vriend zal ook wat foto's maken. Ik ga echt proberen om dagelijks, als we in Rusland zitten, een blog te schrijven op mijn site over Rusland. Ik heb er echt heel veel zin in.

Groetjes,
Wendy