Baikalmeer

Het Baikalmeer heeft de oppervlakte van België en is het diepste en grootste zoetwatermeer van Eurazië. Er zwemmen ontzettend veel soorten vis, maar ook de Baikalrob, dit is de enige zoetwaterrob ter wereld. Veel diersoorten die in het Baikalmeer leven, leven alleen daar en nergens anders. Vanaf Boegta Pestsjanaja kun je wandeltochten de bergen in maken.

Informatie over Baikalmeer

Beste foto's & tips van Baikalmeer

'523556' door elskuiper '523556' door elskuiper

RuslandBaikalmeer

RuslandBaikalmeer

Sjamanenrots...Baikal

elskuiper

Olchon eiland in het Baikalmeer in Rusland, een stop die je eigenlijk niet kunt overslaan tijdens de TransMongolië (of TransSiberië) express. Veel mensen maken een stop in Irkutsk, maar even doorreizen naar Olchon is zeker de moeite waard. Het eiland is te bereiken met een busje vanuit Irkutsk die dagelijks meerdere keren rijdt. Het eiland is prachtig met de iconisch Sjamanenrots bij het stadje Khuzhir, volgens de Boerjatische cultuur een heilige plek. Op veel plekken over het eiland zijn legenden en heilige plaatsen te vinden, elke rots heeft zijn eigen verhaal. Ik snap wel waarom dit zo is, het is een hele mysterieuze plek. Ik heb bijvoorbeeld in de drie dagen dat ik er was, geen half uur achter elkaar dezelfde lucht gezien. Het weer kan zo ineens omslaan van grijs en regen naar stralende zon. Deze foto van de Sjamanenrots is daar een voorbeeld van. Ik heb de foto ook met: een strakblauwe lucht, in de schemering wanneer de rots als een silhouet tegen de achtergrond afsteekt, met een grijze regenachtige lucht, en met witte wolken. De verschillende luchten zijn fantastisch om te zien.

'450105' door Sandramulder '450105' door Sandramulder

RuslandBaikalmeer

RuslandBaikalmeer

Een eenzame boom aan.

Sandramulder

Na 4 dagen in de trein te hebben gezeten vanaf Moskou en een busreis van 6 uur naar Olkhon eiland, was het fijn om in de vrije natuur te zijn. Tijdens een koude en winderige avondwandeling langs het Baikalmeer viel mijn blik op deze boom.

'532068' door JannavEek '532068' door JannavEek

RuslandBaikalmeer

RuslandBaikalmeer

Frisse duik

JannavEek

Listvjanka | Een anekdote over het Baikalmeer luidt: wie zijn handen met het water wast, blijft vijf jaar langer leven. Wie het water op het hoofd laat plenzen, kan erop rekenen tien jaar ouder te worden. Maar de persoon die met heel z'n hebben en houwen in het meer springt, krijgt er een kwart eeuw bij. Het water van Baikal is koud! dat wil je niet weten. En ik kan het weten want ik waste mijn handen in het water van het meer. Ze zeggen dat alleen een Rus langer dan een kwartier in het meer zwemmen kan en daar ook gek genoeg voor is. De drie mannen die ik zie halen de vijf minuten niet. Haastig en met luide kreten rennen zij naar hun handdoeken terug. En naar de wodkafles. Het is eind mei en de temperatuur van het water is vijf graden. Pas in augustus zal het boven de tien graden komen. Maar dan wordt het al weer snel herfst.

Laat kaart zien

Laatste Baikalmeer artikelen

Net zo indrukwekkend als ijzingwekkend, de Ice Run

Jij, een antieke Russische zijspanmotor en het grootste ijsmeer van de wereld. De Ice Run, mogelijk gemaakt door het prettig gestoorde gezelschap The Adventurists, over het Siberische Baikalmeer is niet ieders idee van vakantie. Maar de Britse avonturier Matt Prior is niet iedereen. ‘Ben jij op zoek...

Jij, een antieke Russische zijspanmotor en het grootste ijsmeer van de wereld. De Ice Run, mogelijk gemaakt door het prettig gestoorde gezelschap The...