Baikalmeer

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het Baikal meer zien met een dronken visser

Baikalmeer,
Rusland


Zoals belooft, toch wat meer foto's van onze transmongolische ervaring. Hiernaast ben ik van plan mijn blogs weer op te pakken en ditmaal te beschrijven hoe het kwam dat ik verliefd werd op mijn vriendin tijdens deze reis. Het betreft geen exotische episodes van kortstondige liefdesverhoudingen overigens: een heuze Amersfoortse godin met wie ik gelukkig zal worden.

Maar eerst een paar foto's: Dit is een foto, genomen vanaf het Baikal meer. Muk en ik keken elkaar twijfelachtig aan toen de (klaarblijkelijk rijke) rus "Andrew" ons in het toerisme bureau aansprak om een willekeurige vissersboot te charteren. De twijfel nam niet af toen wij langs de werf liepen, stapvoets gevolgd door een auto met geblindeerde ramen (Andrew's chauffeur) en Andrew op de romp van verschillende boten stompte, schreeuwend of er iemand aanwezig was.

Tot een strompelende visser uit zijn kajuit, na enig gebabbel, bereid leek te zijn ons mee te nemen. Het zou ons per persoon omgerekend 7 euro kosten. We stappen op de boot en krijgen nog een verklaring van een gniffelende Andrew: "I said ghow much for a ghalf hour trip on your boat? He said '5000 rubles' I said 'Are you crazy!?' ghe said 'Little bit'".

De twijfel bleek onterecht, Voorbij Listvyanka trekt een prachtig mystieke mist door de licht en donker groen gekleurde bomen. Het is koud, maar oh zo mooi. Muk en ik lachen naar elkaar. Andrew had gelachen toen wij zeiden dat wij "Just friends" waren. "No sexy time" gniffelde hij. Dat geloofden wij allen ook nog op dat moment, hoewel die gedachte mij op dat moment al wat pijn begon te doen. Gelukkig zouden wij diezelfde reis Andrew's regel nog overtreden. Achteraf zou ik Andrew wel eens willen spreken. Om hem te bedanken, maar ook om hem strak aan te kijken en te schreeuwen "Guess what Andrew!? SO MUCH SEXY TIME!!!".

Ondanks dat er naar mijn weet geen toerisme bureau is in Listvyanka die uitstapjes met een beschonken visser mogelijk maakt en/of "Sexy time" garandeert, kunnen wij in ieder geval met zekerheid zeggen: Ga naar het baikalmeer, en vertrouw de locals!