Rusland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Ontruiming om bestraalde vrouw

Gepubliceerd: 31 jul 2008
0

Een Russische vrouw die in Zuid-Korea was bestraald, heeft vorige week ervoor gezorgd dat de luchthaven van Vladivlostok ontruimd moest worden. De alarmbellen waren afgegaan omdat rondom de vrouw vijftien keer zoveel radioactiveit als normaal werd gemeten.

De medewerkers van de Russische luchthaven hadden eerst niet door waar de hoge radioactieve waarde vandaan kwam. De luchthaven werd weer vrijgegeven toen artsen uit Zuid-Korea bevestigden dat de vrouw was bestraald. De Russische was behandeld met iodine-131. Dit radioactieve medicijn blijft niet lang in het menselijk lichaam achter. Waarschijnlijk kan de vrouw over een maand weer probleemloos reizen.

Doktersverklaring
Als je onder behandeling bent van een arts en je gebruikt speciale medicijnen, vergeet dan nooit je doktersverklaring als je op reis gaat. Zo loop je minder kans om voor nare verassingen te komen staan. Sommige geneesmiddelen die in Nederland normaal verkrijgbaar zijn, kunnen op de lijst met verboden middelen staan in sommige landen. Zo is het in Dubai bijvoorbeeld verboden om anti-depressiva of codeïne, een veel gebruikte stof in hoestdrank, mee te nemen.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Rusland artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
Budget tripje in Europa? De 8 beste budget airlines

13 mrt 2017, Nergens ter wereld heeft de opkomst van budgetvluchten het reizen zó beïnvloed als in Europa. Adviesbureau Skytrax stelde een top 8 samen van Europa's beste budget airlines, gebaseerd op beoordelingen van passagiers.

0
Reisnieuws
7 landen die niet echt bestaan. Unieke reiservaring!

24 feb 2017, Buiten de gebaande paden treden? Met deze zeven landen die niet officieel worden erkend gaat dat zeker lukken!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.