Rusland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Big Brother met astronauten

Gepubliceerd: 18 sep 2007
0

Wat is het effect van een ruimtereis naar Mars op de mens? Dit is de hoofdvraag van een Russisch onderzoek, waarvoor in Moskou zes vrijwilligers 520 dagen worden opgesloten in een nagemaakt ruimteschip en geobserveerd door camera's. Een soort space-Big Brother dus. De inschrijving is nog niet gesloten.

Gedurende deze periode zijn ze volledig afgesloten van buitenlucht en daglicht. Om het zo echt mogelijk te maken horen ook het repareren van kapotte apparatuur en het drinken van urine bij het dagelijkse leven van de proef-astronauten. Daartegenover staat een vergoeding van € 120 per dag. Om een goed beeld te krijgen van de impact op de deelnemers worden ze uitgebreid geobserveerd door camera’s.
Tot nu toe zijn er zo’n 5000 aanmeldingen binnen gekomen waaronder één van een ex-gedetineerde. Hij denkt genoeg ervaringen met kleine ruimtes te hebben om deze uitdaging aan te kunnen gaan. Spreek je vloeiend Russisch en Engels en heb je een universitair diploma biologie, medicijnen of ben je ingenieur en wilde je altijd al voor astronaut spelen? Dan heb je nog tot het einde van de maand om je in te schrijven.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Rusland artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
Budget tripje in Europa? De 8 beste budget airlines

13 mrt 2017, Nergens ter wereld heeft de opkomst van budgetvluchten het reizen zó beïnvloed als in Europa. Adviesbureau Skytrax stelde een top 8 samen van Europa's beste budget airlines, gebaseerd op beoordelingen van passagiers.

0
Reisnieuws
7 landen die niet echt bestaan. Unieke reiservaring!

24 feb 2017, Buiten de gebaande paden treden? Met deze zeven landen die niet officieel worden erkend gaat dat zeker lukken!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.