Rusland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Eilanden op Noordpool ontdekt

Gepubliceerd: 21 aug 2007

In tegenstelling tot wat iedereen dacht, blijkt de Noordpool wel land te bevatten. Wetenschappers hebben er eilanden ontdekt, die zichtbaar zijn geworden doordat het ijs erop smelt. Dit werd gisteren bekend gemaakt door Helen Bjoernoy, de Noorse minister van Milieu.

Het ijs op de Noordpool blijkt nog sneller te smelten dan de VN voorzag. Het ijs begon dit jaar ook veel vroeger te smelten dan normaal, wat het voor de zeehonden en ijsberen moeilijk maakt om te overleven. Zeehonden hebben het ijs nodig om hun jongen in leven te houden en ijsberen vangen vis door wakken in het ijs.

De directeur van het British Antarctic Survey verwacht dat het ijs op de Noordpool al rond 2050 volledig verdwenen is. De vraag is nu wie het gebied waar de eilanden liggen op gaat eisen. De strijd om het Noordpoolgebied woedt al een tijd tussen Canada, Denemarken en Rusland vanwege de schaarse grondstoffen die er te vinden zijn, zoals olie en gas.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Rusland artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
Budget tripje in Europa? De 8 beste budget airlines

13 mrt 2017, Nergens ter wereld heeft de opkomst van budgetvluchten het reizen zó beïnvloed als in Europa. Adviesbureau Skytrax stelde een top 8 samen van Europa's beste budget airlines, gebaseerd op beoordelingen van passagiers.

0
Reisnieuws
7 landen die niet echt bestaan. Unieke reiservaring!

24 feb 2017, Buiten de gebaande paden treden? Met deze zeven landen die niet officieel worden erkend gaat dat zeker lukken!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.