Park voor Siberische Tijger image
Thierry

Park voor Siberische Tijger

De Siberische tijger in Rusland leeft sinds vorige week in de twee allereerste nationale parken ter wereld die zijn opgericht om deze bedreigde soort te beschermen. De parken werden uitgeroepen door Russische overheid in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WNF) en bevinden zich in de Russische provincie Anyusky.

Het Zov Tigra Nationaal Park (Brul van de Tijger Park) en het Udege Legend Nationaal Park beslaan samen een gebied van 419.000 hectares. Na bijna acht jaar onderzoek zijn de parken nu officieel als beschermd verklaard.

Naast de Siberische tijger leven er ook mensen in deze uitgestrekte bossen. Zo leven er 1650 leden van de inheemse stam Udege. Deze stam zou een nauwe spirituele band hebben met de Siberische tijger. Ook vind je er bruine en zwarte beren en dertig verschillende bedreigde plantensoorten.

De volgende stap wordt het Anyusky Nationaal Park. Samen met de andere twee parken zou het totale beschermde gebied voor de Siberische tijger vijf miljoen hectares beslaan. Dit zou betekenen dat deze drie parken vijftien procent van het totale aantal Siberische tijgers ter wereld beschermen.