Rusland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Top Secret: Kosmonauttraining

Gepubliceerd: 12 mrt 2010
0

Als cruisepassagier heb je ook wel eens behoefte aan een beetje spanning. Al die stadjes in het Middellandse Zeegebied gaan op den duur vervelen. Crystal Cruises biedt uitkomst: tijdens hun cruises op de Baltische Zee kun je een kosmonauttraining volgen in wat ooit een uiterst geheim Russisch spacecenter was.

In het spacecenter, genaamd Star City, worden verschillende programma's aangeboden. De spannendste en duurste optie is de Final Challenge. Hierbij installeer je als een ware kosmonaut een ruimte-antenne op een replica van het internationale ruimtestation. Voor het effect draag je een authentiek ruimtepak en bevind je je in een bak met 5000 m2 water.

Gewichtloos

Voor wie dit een beetje too much is, zijn er nog drie andere opties: de Centrifuge G-Force Experience, waarbij je de G-krachten van een lancering voelt; de Zero Gravity Weithlessness Adventure, voor wie altijd al eens gewichtloos heeft willen zijn en Russia's Quest Beyond the Earth, een kijkje achter de schermen bij de Russische kosmonauttraining vanaf de jaren '50.

Inclusief citytour

Deze dagtripjes zijn vanzelfsprekend niet bij de prijs van de cruise inbegrepen. Sterker nog: ze zijn soms duurder dan de cruise zelf. Zo ben je voor de Final Challenge een ruime 24.000 euro kwijt. Daar heb je dan wel het vervoer van Sint Petersburg naar Moskou bij, een hotelovernachting en een rondleiding door de hoofdstad, inclusief het Kremlin en het Rode Plein.


Ook kosmonaut-ambities en genoeg geld? Boek je cruise dan nu op de website van Crystal Cruises.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Rusland artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
Budget tripje in Europa? De 8 beste budget airlines

13 mrt 2017, Nergens ter wereld heeft de opkomst van budgetvluchten het reizen zó beïnvloed als in Europa. Adviesbureau Skytrax stelde een top 8 samen van Europa's beste budget airlines, gebaseerd op beoordelingen van passagiers.

0
Reisnieuws
7 landen die niet echt bestaan. Unieke reiservaring!

24 feb 2017, Buiten de gebaande paden treden? Met deze zeven landen die niet officieel worden erkend gaat dat zeker lukken!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.