Rusland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Vallei der geisers verwoest

Gepubliceerd: 06 jun 2007
0

De vallei der geisers op het kleine schiereiland Kamtsjatka in het uiterste oosten van Rusland gold als een wonder van de natuur. Gold, want een aardverschuiving heeft bijna de gehele vallei in beschermd natuurgebied verwoest.

Een met sneeuw bedekte top stortte in waarna de aardverschuiving plaatsvond. Modder en stenen stroomden daarop de vallei in en bedolven de meeste geisers en natuurlijke warmtebronnen. De vraag is nog een beetje hoe ernstig de situatie echt is, daar zijn de meningen over verdeeld. Het Russische schiereilandje was tot de jaren ’90 dun bevolkt, maar trekt nu jaarlijks duizenden toeristen aan vanwege de geisers, vulkanen en natuurgebieden.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Rusland artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
Budget tripje in Europa? De 8 beste budget airlines

13 mrt 2017, Nergens ter wereld heeft de opkomst van budgetvluchten het reizen zó beïnvloed als in Europa. Adviesbureau Skytrax stelde een top 8 samen van Europa's beste budget airlines, gebaseerd op beoordelingen van passagiers.

0
Reisnieuws
7 landen die niet echt bestaan. Unieke reiservaring!

24 feb 2017, Buiten de gebaande paden treden? Met deze zeven landen die niet officieel worden erkend gaat dat zeker lukken!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.