Trans-Siberië route verbeterd image
Simoneleenders

Trans-Siberië route verbeterd

Met een lengte van bijna 9300 kilometer is de treinreis van Moskou naar het oosten van Vladivostok (Rusland) een van de meest bijzondere ter wereld. De reis gaat door acht tijdzones, maar is nooit heel populair onder reizigers geweest door de slechte omstandigheden. Primitieve accommodaties, de verschrikkelijke keuken, slechte hygiëne en dito faciliteiten spelen hierbij een rol.

Dat is nu verleden tijd met de ‘Golden Eagle Trans-Siberian Express’, deze is voorzien van alle gemakken. Wat dacht je van vloerverwarming, plasmatelevisies en een eigen douche. De oude trein is niet te vergelijken met deze nieuwe luxe trein. Maar hij is dan ook niet goedkoop: als je een cabine deelt betaal je 8000 euro voor de Silver Class en 10.000 euro voor de Gold Class per persoon.


De spoorwegenminister van Rusland ziet de nieuwe trein als een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het verwaarloosde en slecht bezochte verre oosten van Rusland. Voor reizigers noemt hij het ‘een bijzondere manier om het Baikalmeer in Siberië te zien’.