Timisoara

'272106' door RonMessing '272106' door RonMessing

RoemeniëTimisoara

RoemeniëTimisoara

Herder in de bergen

RonMessing

In het prachtige berg gebied rond Petrosani kwamen we deze herder tegen, die behalve met geiten en bijen ook nog een ezel bij zich had. Toen wij er langs kwamen was de ezel net 2 minuten bevallen. Hij begreep van alle aandacht maar weinig, is toch normaal. Voor hem wel, maar voor ons niet

'218218' door jeroeo '218218' door jeroeo

RoemeniëTimisoara

RoemeniëTimisoara

Kerk

jeroeo

Timisoara, vrouw in de orthodoxe kerk, een ieder die binnenkomt voert hier een scala van rituelen met objecten uit, zoals zoenen, strelen handopleggingen etc. zo nu en dan word het bijna erotiek in de kerk.

'271906' door RonMessing '271906' door RonMessing

RoemeniëTimisoara

RoemeniëTimisoara

Roemeens vervoer

RonMessing

Nog steeds kom je ze volop tegen, als vervoer voor het gezin, om hooi van het land te halen, om sloopijzer uit een oud fabriekspand mee te nemen noem maar op. Wel oppassen geblazen op de weg, want om de (niet overzichtelijke) hoek kan er ineens een staan. Maar dat zelfde geld voor paarden; koeien een kudde schapen of het compleet ontbreken van uberhaupt een weg.

'563772' door aticketto '563772' door aticketto

RoemeniëTimisoara

RoemeniëTimisoara

Timisoara

aticketto

Columbus Magazine had Timisoara al getipt als nieuwe citytrip bestemming. En terecht als je het mij vraagt want is het prachtige stad en genoeg te doen. Een vele betere optie dan Boekarest. Afgelopen zondag (wij kwamen dinsdag aan) trok helaas een zware onweersbui met zeer harde windstoten over de stad met alle gevolgen van dien. In totaal 8 doden en meer dan 60 gewonden. De bewoners waren niet gewaarschuwd dus hebben veel mensen moeten rennen voor al het rondvliegend puin en omgewaaide bomen. Ook de vele tafeltjes, stoelen en parasols van de terrassen vlogen door de lucht in. De filmpjes die we gezien hebben logen er niet om. Er wordt weer hard gewerkt om alles op te ruimen.

'564733' door aticketto '564733' door aticketto

RoemeniëTimisoara

RoemeniëTimisoara

Klein Wenen

aticketto

Vergeet Boekarest maar ga naar Timisoara voor een stedentrip in Roemenië. De stad heeft veel bieden en wordt ook wel klein Wenen genoemd. Veel beeldbepalende gebouwen dateren uit de barok periode en uit de tweede helft van de 19e eeuw. Zelfs Gustav Eiffel heeft een van de bruggen over de Bega ontworpen. Het centrum heeft een prachtige boulevard dat onderbroken wordt door grote pleinen. Kathedralen en kerken maar ook het oude stadshuis, prachtig gekleurde panden en musea geven de stad een prachtig uiterlijk. En er zijn genoeg terrasjes om te genieten van al dat moois. Vliegen kun je met Wizzair vanaf Eindhoven en met Ryanair vanaf Weeze.

'977698' door aticketto '977698' door aticketto

RoemeniëTimisoara

RoemeniëTimisoara

Bruidspaar

aticketto

Er wordt nog volop getrouwd in Roemenië. In elke stad die bezochten kwamen we wel een bruidspaar tegen inclusief fotograaf. Dit bruidspaar kwam ik tegen in Timisoara en ze hadden een prachtige locatie uitgezocht. Timisoara wordt ook wel ‘klein Wenen’ genoemd.

'571092' door aticketto '571092' door aticketto

RoemeniëTimisoara

RoemeniëTimisoara

Piata Unirii

aticketto

Timisoara kent meerdere pleinen in de binnenstad maar deze vond ik veruit de mooiste. De naam van het plein Piata Unirii betekent letterlijk 'het plein van de eenmaking'. Op het plein staan twee kerken tegen over elkaar: De rooms-katholieke dom en de Servische Orthodoxe kathedraal. De rooms-katholieke dom (hier op de foto) is gebouwd met veel Weense invloeden, het werd gebouwd in de 18e eeuw door Oostenrijkse architecten. De Servische kathedraal heeft een schitterende barok architectuur. Tip van Columbus en getest door mijzelf; Bezoek aan dit plein zeker de Drunken Rat pub met zijn prachtige interieur.