Timisoara

Timisoara is een stad in het westen van Timisoara. De stad ligt aan de Bega, een zijrivier van de Tisza. Het stadsbeeld wordt voornamelijk bepaald door veel barokke gebouwen; de stad wordt daarom ook wel Klein Wenen genoemd. Het hart van de stad is het Plein van de Vereniging.

Informatie over Timisoara

Beste foto's & tips van Timisoara

'272106' door RonMessing '272106' door RonMessing

RoemeniëTimisoara

RoemeniëTimisoara

Herder in de bergen

RonMessing

In het prachtige berg gebied rond Petrosani kwamen we deze herder tegen, die behalve met geiten en bijen ook nog een ezel bij zich had. Toen wij er langs kwamen was de ezel net 2 minuten bevallen. Hij begreep van alle aandacht maar weinig, is toch normaal. Voor hem wel, maar voor ons niet

'218218' door jeroeo '218218' door jeroeo

RoemeniëTimisoara

RoemeniëTimisoara

Kerk

jeroeo

Timisoara, vrouw in de orthodoxe kerk, een ieder die binnenkomt voert hier een scala van rituelen met objecten uit, zoals zoenen, strelen handopleggingen etc. zo nu en dan word het bijna erotiek in de kerk.

'271906' door RonMessing '271906' door RonMessing

RoemeniëTimisoara

RoemeniëTimisoara

Roemeens vervoer

RonMessing

Nog steeds kom je ze volop tegen, als vervoer voor het gezin, om hooi van het land te halen, om sloopijzer uit een oud fabriekspand mee te nemen noem maar op. Wel oppassen geblazen op de weg, want om de (niet overzichtelijke) hoek kan er ineens een staan. Maar dat zelfde geld voor paarden; koeien een kudde schapen of het compleet ontbreken van uberhaupt een weg.

Laat kaart zien

Laatste Timisoara artikelen

Tijd voor Timisoara

De Roemeense budgetbestemming Timişoara is als een tweedehands boek van een onbekende auteur op de rommelmarkt. Het kost slechts een paar euro, er is geen hond die het kent en je verwacht er niet te veel van. Maar als je hem openslaat lees je ’m in één keer uit en snak je naar meer.

De Roemeense budgetbestemming Timişoara is als een tweedehands boek van een onbekende auteur op de rommelmarkt. Het kost slechts een paar euro, er is...