Dit zijn de 5 beste Chinatowns buiten Azië image

Dit zijn de 5 beste Chinatowns buiten Azië

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?


De Chinatown in San Francisco is de grootste van Noord-Amerika (Foto: Eduardo Santos, Unsplash)

1. San Francisco

De Chinatown van San Francisco is een van de oudste ter wereld én de grootste in heel Noord-Amerika. De bruisende buurt barst van de knusse steegjes met traditionele restaurants, bakkerijtjes, kruidendokters, karaoke bars en kitscherige souvenir shops. Ook het Chinese Historical Society of America Museum is hier te vinden. De buurt ligt bij Grant Avenue en Stockton Street.

2. Londen

De Chinatown van Londen in West End is dé plek in Engeland om de Oost-Aziatische keuken te proeven. Vooral de dumplings en de dim sum genieten van een internationale reputatie. De uitbundige festiviteiten rond het Chinese Nieuwjaar wil je ook een keertje hebben meegemaakt.


Chinatowns zijn culinaire pareltjes voor Aziëliefhebbers (Foto: Krista Stucchio (modified), Unsplash)

3. Toronto

In Toronto zijn er maar liefst zes verschillende Chinatowns, dus aan Oost-Aziatische hotspots is er geen gebrek. De grootste chinatown ligt bij Dundas Street West en Spadina Avenue Downtown. Hier vind je elke dag gezellige eetkraampjes en knusse restaurants om je buikje rond te eten. Het gerucht gaat dat je hier het beste in het weekend terecht kunt voor een ontspannen dim sum lunch à la Hong Kong.

4. Melbourne

Melbourne staat bekend als een paradijs voor enthousiaste foodies, dus ook de Chinatown is de moeite waard. Deze 19e-eeuwse buurt werd opgericht tijdens de Australische goudkoorts is een van de oudste Chinatown buiten Azië. En dat merk je aan het grote aanbod van authentieke gerechten, waaronder de befaamde Kantonese dumplings.


De New York Chinatown is een culterele samensmelting (Foto: Luke Stackpoole (modified), Unsplash)

5. New York

De Chinatown van New York is de op een na grootste in Noord-Amerika, vlak na San Francisco. Deze gezellige buurt ligt in Lower Manhattan, direct naast Little Italy. Hoewel sommige Chinatowns worden gekenmerkt door een ‘dominante’ culturele stroming, vind je in New York bijna alle culinaire smaken uit China bij elkaar. Daarnaast kun je er prima terecht voor de hippe bars.