Roemenië stekker

Roemenië – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Roemenië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Roemenië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Roemenië gebruikt kunnen worden zijn : Type C en F
Stekker C
Stekker F

Informatie over Roemenië

'563752' door Fietser '563752' door Fietser

RoemeniëKarpaten

RoemeniëKarpaten

Preekstoel!!!

Vorige week een ATB tocht gemaakt door de Karpaten in Roemenië en zag daar dit beeld onderweg naar de hoogste top de Omu, 2508 m, in de omgeving van Brasov. Conclusie is dat niet alleen Noorwegen een "preekstoel" heeft maar Roemenië ook. Om daar te komen gingen we echte single tracks langs steile hellingen. Het echte werk dus.

'458222' door agrotewal '458222' door agrotewal

RoemeniëDonau-delta

RoemeniëDonau-delta

Gemengde kudde

Deze kudde bestaat uit meer dan alleen schapen. Er lopen ook geiten bij en heel bijzonder een ezel. Wat ik heel apart vond en niet thuis kan brengen is de houten balk aan zijn nek. Weet iemand waar dit voor dient??

'514502' door agrotewal '514502' door agrotewal

RoemeniëDonau-delta

RoemeniëDonau-delta

Running up that hill.

Toen ik deze kudde schapen de heuvel op zag gaan, moest ik meteen aan het liedje van Kate Bush denken. Niet dat de schapen zo hard renden, maar de honden wel, vandaar. De Donau-delta een aanrader voor natuurliefhebbers, is ook een heel mooi gebied om te wandelen en te fietsen.

Bekijk alle Roemenië foto's en tips