Podul Cu Florile Reisgids

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Chalkidiki, in het noorden van Griekenland, is een schiereiland op zichzelf. Daaraan verbonden zijn de drie ‘vingers’ Athos, Sithonia en Kassandra. Fascinerend is het leven in Athos, genoemd naar de heilige, ruim 2000 meter hoge berg die het landschap domineert. Er liggen twintig kloosters, die al eeuwenlang worden bewoond en bezocht door volgelingen van de oosters-orthodoxe Kerk. Minpunt: kinderen en vrouwen zijn hier niet welkom. De overige schiereilanden, Sithonia en Kassandra, zijn wél voor iedereen toegankelijk en meer gericht op aardse genoegens. Je kunt er prachtig wandelen en er zijn ook een paar fraaie stranden. Om toeristen te vermijden is het wel noodzakelijk precies te weten waar je moet zijn. Buiten het seizoen zijn de dorpen juist volledig uitgestorven.

Ben je man genoeg, start dan je reis in Athos. Regel ver vooraf een permit, die drie dagen toegang geeft, inclusief verblijf in drie van de twintig kloosters. Begin bij willekeurig welk klooster en trek in drie dagen deze lap land rond. Wij zijn gestart bij Sint Panteleimonos. Via Megista Lavra eindigde onze tocht bij het Vatopedi-klooster. Met de pont reis je terug naar Ouranoupolis. Vandaar bezoek je eerst het middelste schiereiland Sithonia, om te eindigen bij Kassandra. Op beide bosrijke schiereilanden liggen diverse fraaie dorpjes en zijn er uitstekende mogelijkheden om te luieren aan mooie stranden, maar ook om te fietsen of lange wandeltochten te maken. Je rijdt naar Thessaloniki voor de vlucht naar huis.

Reisinspiratie

Praktisch

  • Podul Cu Florile – welke stekker heb je nodig?

    Ga je op reis naar Podul Cu Florile, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Podul Cu Florile gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

    Stekker type CStekker type F