Craiova

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Craiova image
Craiova image Craiova image

Craiova

Craiova
Roemenië
Bartjroth

Op de Roemeense en de Bulgaarse wegen

Inmiddels hebben we een deel van Roemenië doorkruist en een klein stukje in het noordwesten van Bulgarije. Het gaat er in het verkeer uiteraard iets anders aan toe dan in Nederland. De Roemenen hebben het inhalen tot de nationale volkssport verheven. Tijdens het inhalen scheren ze vaak zo dicht mogelijk langs het in te halen voertuig en vervolgens wordt nog even duidelijk gemaakt wie de baas is door het slachtoffer af te snijden, zoals hier.

Gelukkig passen Marc en ik ons snel aan aan het verkeer, kijk maar naar deze inhaalmanoeuvre..

De Donau scheidt Roemenië van Bulgarije, dus moesten we daar de grens oversteken. Dit deden we bij het plaatsje Brechet. Dit is één van de meest absurde grensovergangen die ik tot nu toe heb meegemaakt. Op een gegeven moment had ik van allerlei loketjes, zowel aan de Roemeense zijde als aan de Bulgaarse zijde, allerlei driftig gestempelde documenten in m'n handen, zoals een bewijs dat we niet meer van de Roemeense snelwegen gebruik gingen maken, een ticket voor de boot, een ontvangstbewijs van het ticket van de boot, een bewijs van betaling van de havenbelasting aan Roemeense zijde, een bewijs van betaling van de havenbelasting aan Bulgaarse zijde, een ondefinieerbaar papiertje dat ze in mijn paspoort hadden gestoken, een vignet voor het gebruik van de Bulgaarse wegen (zie deze video voor een voorbeeld hiervan), persoonsbelasting voor Bulgarije en autobelasting voor Bulgarije.

Toen we dachten dat we eindelijk door konden rijden, stond om de haverklap een mannetje te zwaaien om duidelijk te maken dat ie een papiertje wilde innemen of controleren. Natuurlijk hadden wij geen clou welke papiertje van de aanzienlijke stapel papiertjes die we ongewild verzameld hadden, hij dan wilde hebben.

Toen we eindelijk weer konden gaan rijden waren we blij dat we nog geen hotel hadden geboekt in Sofia zodat we in het dichterbij gelegen Montana konden overnachten..


Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Op de Roemeense en de Bulgaarse wegen"

 • profile image comment
  Door Ciske• geplaatst op 22 Mar 2013 | 21:59:46

  Leuk om jullie avonturen te volgen en dit is nog maar het begin !!!! Mooie wegen hebben ze daar....

  Bericht aangepast op 08:14:04
 • profile image comment
  Door MvanBerkel• geplaatst op 07 Dec 2013 | 16:43:43

  Ik ben dit jaar ook in Roemenie geweest. Heel mooi land! Waar ik was (Transsylvania) waren de wegen echter niet zo goed.

  Bericht aangepast op 08:14:01