Roemenië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Bommen op Roemeens vliegveld

Gepubliceerd: 10 dec 2007
1

Twee Roemeense journalisten hebben zich verkleed als personeel van het verzonnen ‘Al Qaeda Airlines’ en geprobeerd nepbommen te leggen op de Roemeense luchthaven Baneasa in Boekarest. Met succes.

Zonder problemen parkeerden Alexandru Cautis en Catalin Prisacaru, twee journalisten van de Roemeense krant Academia Catavencu, hun auto op de ‘beveiligde’ personeelsparkeerplaats. De journalisten, verkleed als medewerkers van hun zelf verzonnen Al Qaeda Airlines, liepen zonder moeite de luchthaven op en waren zelfs in staat nepbommen te plaatsen in enkele passagiersvliegtuigen als ook een Hercules militair vliegtuig. Het tweetal hoefde zich nergens te identificeren en had naar eigen zeggen ‘gerust een bazooka en dynamiet mee kunnen nemen’. Het Ministerie van Verkeer in Roemenië start nu een onderzoek naar de veiligheid van het vliegveld.

Ben jij geschrokken van dit nieuws, of vind je dat de beveiliging van een vliegveld nooit perfect kan zijn? Heb je het ervoor over om gefouilleerd te worden en vervelende vragen te beantwoorden op vliegvelden, als dit betekent dat je met een veiliger gevoel aan boord kunt stappen? Geef je mening onderaan deze pagina!

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Roemenië artikelen
Goedkoop reizen
5 trending vliegbestemmingen die nog onontdekt zijn

13 sep 2017, Traditiegetrouw introduceren airlines elke zomer nieuwe vliegbestemmingen. Dé kans om eens een weekendje op ontdekkingstocht te gaan in een onbekendere stad, voordat die door de massa wordt ontdekt. Dit zijn onze 5 favorieten.

0
Reisnieuws
De nieuwste editie is uit. Koop 'm nu voor € 5,95

16 mei 2017, Gebaande paden hoef je niet per se over te slaan. Zeker niet als je ze op de Columbus-manier ontdekt! In editie 65 lichten we er dertig uit, nemen we je mee op wandelsafari in Limpopo, laten we je het vergeten India zien en blijkt het Roemeense Ti...

0
Reisnieuws
Tijd voor Timisoara

10 mei 2017, De Roemeense budgetbestemming Timişoara is als een tweedehands boek van een onbekende auteur op de rommelmarkt. Het kost slechts een paar euro, er is geen hond die het kent en je verwacht er niet te veel van. Maar als je hem openslaat lees je ’...

0

Reacties van bezoekers Reageer

Mathijs

Door: Mathijs • Geplaatst op

Ik ben van mening dat een aanslag niet te voorkomen is als de daders echt professioneel zijn. Als een aanslag dan wel voorkomen wordt, dan is het ook zeker een toevalskwestie/gelukskwestie, dat de verdachten bij preventief onderzoek al ontmaskerd zijn.

Dus, de beveiliging kan volgens mij inderdaad niet perfect zijn en moet dus ook niet overdreven worden. De passagiers, en de bevolking in het algemeen, moeten niet bang gemaakt worden voor terrorisme, want angst kan de culturele afstand tussen mensen vergroten, wat de kans op fundamentalisme en terrorisme vergroot.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.