Porto

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Porto image

Trip naar Marokko - deel 10.2

Porto
Portugal
Flexmaister

Trip naar Marokko - deel 10.2

Omdat er nog steeds geen brekend golfje te bekennen was, reden we van smerig strand tot nog smeriger strand. Van totaal verwaarloosd dorpje naar krottenwijk. Net als we dachten dat we het meest verpauperde stukje Portugal hadden gehad, kwam er een nog veel pauperder deel om de hoek. Het was zoals we ons Marokko hadden voorgesteld en soms dachten we zelfs: “veel erger dan dit kan Marokko niet zijn!”

We eindigden op het meest vervuilde strand tot nu toe, waar we in de brandende zon, tussen de aangespoelde plastic rommel toch wel een hoop geschikte decorstukken vonden voor een nieuwe sketch, welke jullie ongetwijfeld (over een maand of 8) zullen gaan zien! Het zal één van onze meest bizarre filmpjes ooit worden! Tijdens het bijeensprokkelen van deze zooi lagen we af en toe al te rollen over de grond van de voorpret en we weten zeker dat iemand op de kunstacademie hierop zou kunnen afstuderen! Wat het precies wordt blijft een verassing, maar dat het sensationeel wordt weten we zeker! Het enige nadeel is dat de locatie voor de opnames meer dan 200 km verderop ligt en we dus al deze zooi in een (toch al erg volle) camper moeten meesjouwen.

Volgens de Australiërs voorspelde het internet goede golven voor de volgende week, maar de eerstvolgende plaats op de route is de ranzige stad Porto met in de nabije omgeving nog ranzigere, supervervuilde stranden. Het water is er volgens de stormrider guide zodanig vervuild, dat het niet veilig is voor de gezondheid. Een aantal goede redenen om met een grote boog om Porto heen te rijden en een route door het binnenland te kiezen. Wanneer er over een week weer mooie golven de kop op steken, zitten wij dus weer op de mooie en vooral schone(re) stranden.

Om de Poepsokfilmpjes naar een hoger niveau te tillen zijn we al een tijdje op zoek naar een manier om het geluid beter op te nemen. Helaas zijn de externe microfoons die hier speciaal voor gemaakt zijn erg duur en lastig te krijgen. Daarom bedachten we dat we maar eens zelf moesten gaan knutselen met goedkopere middelen, ducktape en elastiekjes en zo ontstond ineens onze Homebuilt High-Tech-Super-Sound-Microphone. We hopen zo niet alleen beter geluid te vangen maar ook serieuzer genomen te worden als professionals wanneer we zeggen dat we voor de Nederlandse televisie werken. Hier kan Jarrod met zijn Billabong Filmcrew natuurlijk nog een dikke vette punt aan zuigen!

Tot slot nog even de survivaltip van deze week. (onthoudt goed, we maken er geen gewoonte van)
“Of u nu in een grot, de duinen of een vers gegraven Duitse strandkuil poept, neemt immer een aansteker mee en steekt uw wc papier na het vegen in brand, opdat er geen resten achterblijven in het gezichtsveld of in de natuur!”

Beelden: http://www.youtube.com/watch?v=cOJClf346sU

Foto's

02f7b.jpg
02f7b.jpg
Flexmaister